LeBron James verlengt contract bij Lakers tot 2025

Basketbal |

LeBron James en de Lakers, die al tot 2023 met elkaar onder contract staan, hebben besloten hun samenwerking met nog eens twee jaar te verlengen. Die verlenging neemt - wie zal het verbazen? - monsterlijke financiële proporties aan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

LeBron James en de Los Angeles Lakers: het is een liefdesverhaal dat al sinds 2008 duurt. De speler kwam destijds over van de Cleveland Cavaliers, zijn historische franchise waarmee hij niet minder dan elf seizoenen in de NBA speelde. Vandaag, duidelijk op zijn gemak in Los Angeles, heeft de King ervoor gekozen om zijn avontuur met de Lakers te verlengen.

De twee partijen hebben overeenstemming bereikt over een contractverlenging van twee extra seizoenen, met een optie voor één seizoen. Concreet betekent dit dat de vleugelspeler ten minste tot het einde van het seizoen 2023-2024 zal spelen, met de mogelijkheid van een laatste seizoen het jaar erna.

Let wel: in de zomer van 2024 wordt James’ zoon Bronny ook al in de NBA verwacht, wat kan verklaren waarom het tweede jaar van de verlenging slechts een optie is. LeBron heeft namelijk al laten verstaan dat hij met zijn zoon wil spelen. De sterspeler behoudt dus de controle over einde van zijn carrière, om te kunnen onderhandelen over een eventueel vertrek indien Bronny zou tekenen bij een andere franchise dan de Lakers.

Het financiële maximum

Intussen zijn de financiële voorwaarden voor deze verlenging – op zijn zachtst uitgedrukt – indrukwekkend. Met deze deal zal James naar verwachting tussen de 97 en 111 miljoen dollar verdienen, het maximaal haalbare in dit stadium van zijn carrière. De verlenging zou hem de best betaalde speler in de geschiedenis van de NBA maken met  liefst 532 miljoen dollar, dus ruim een half miljard, gegarandeerd over zijn carrière.

Als hij doorgaat met het optionele extra jaar in zijn contract, wordt LeBron James 40 jaar oud. Maar dit heeft de Lakers niet zichtbaar verontrust. Het moet gezegd worden dat James dit seizoen, ondanks zijn gevorderde leeftijd en verschillende blessures, op topniveau is gebleven met gemiddelden van 30,3 punten, 8,2 rebounds en 6,2 assists per wedstrijd.

De Lakers haalden vorig jaar de play-offs niet, maar LeBron James had gevraagd om garanties voor de toekomst. De verlenging is een teken dat de twijfels van de speler zijn weggenomen en dat hij door het management is gerustgesteld.

Volg de NBA het hele seizoen op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top