Gaan de Nets er zwaar op achteruit zonder Kevin Durant?

Basketbal |

Het is geen geheim meer dat Kevin Durant weg wil bij de Brooklyn Nets. De Amerikaan dringt aan op een transfer naar een andere franchise en de Nets lijken bereid om daaraan mee te werken. De zaak kan echter ernstige gevolgen hebben, met name voor de kijkcijfers en dus de inkomsten van de club.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Kevin Durant is al een paar weken bezig om de Nets te verlaten. De New Yorkse franchise is niet van plan haar speler te behouden en is actief mee op zoek naar een uitweg, zo mogelijk nog voor de aanvang van het trainingskamp eind september. Het is echter een gecompliceerde zaak, want Durants marktwaarde is hoog en de Nets willen niet te veel verliezen.

En als de franchise niet op tijd in dat opzet slaagt? Dat zou een netelige situatie opleveren, want met zijn vertrek waarover nog onderhandeld wordt, is het risico dat Durant geblesseerd raakt en waarde verliest veel te groot. Dat is waarom KD aan de zijlijn moet blijven.

NBA verbant Nets naar de kleinere zenders

De NBA heeft gestaag naar meer winst gestreefd door in te zetten op de beste franchises en sterren in de competitie. Kevin Durant is een van hen. Maar als hij niet meer voor de Nets zou spelen, hetzij door buitenspel te staan, hetzij door te vertrekken, zouden de waarde van de franchise en haar economisch potentieel onvermijdelijk dalen.

En dat is belangrijk voor de league: een franchise die minder interessant is voor het publiek, is een franchise die minder bekeken zal worden. Als gevolg daarvan zullen omroeporganisaties minder geneigd zijn om geld uit te geven aan die franchise, en daarom is de kans groot dat de Nets volgend seizoen minder nationale uitzendingen zullen krijgen.

Een voorbeeld? Op 22 januari nemen de Nets het op tegen de Warriors. Een wedstrijd die er op papier intens uitziet als Kevin Durant meedoet, aangezien hij tegenover zijn voormalige franchise zou staan. Maar de bond heeft besloten de wedstrijd te plannen op NBA TV, een secundair kanaal dat niet de reputatie heeft van ABC of ESPN. Zonder KD zou het spel duidelijk niet dezelfde allure hebben.

Deze verminderde bekendheid zal ook elders gevolgen hebben voor de Nets, die aan waarde zullen inboeten in de ogen van de sponsors. Het verlies van Kevin Durant zal een dubbele impact hebben voor de New Yorkers, die zowel sportief als financieel zullen verliezen.

Celtics in pole position

Waar zal Durant landen? Het is moeilijk te zeggen op dit moment. De Boston Celtics lijken het best geplaatst om de speler binnen te halen. De Nets zijn echter onvermurwbaar: de franchise wil momenteel niet ingaan op transferverzoeken, omdat ze vinden dat de waarde van de speler niet overeenkomt met wat er geboden wordt. Het zal dus geduld vergen…

Volg de NBA het hele seizoen op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top