Aster Vranckx al weg uit de Bundesliga?

Bundesliga | Aster Vranckx kan de Bundesliga mogelijk al verlaten. De Belgische middenvelder verdedigt de kleuren van VfL Wolfsburg, maar de Franse eersteklasser Lille OSC zou de talentvolle speler graag naar de Ligue 1 halen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Aster Vranckx streek een jaar geleden neer bij VfL Wolfsburg, nadat het hem voordien zes maanden had uitgeleend aan KV Mechelen. De Duitse subtopper betaalde 8 miljoen euro om Vranckx naar de Bundesliga te halen en daar deed hij het best goed. In het begin moest Vranckx aanvankelijk nog toekijken als bankzitter, maar op speeldag 8 maakte hij zijn debuut. Vanaf dan was er geen houden meer aan en miste hij slechts 3 wedstrijden tot de 34ste speeldag. Hij speelde 24 wedstrijden, waardoor hij mag terugblikken op een goed eerste seizoen in de Bundesliga.

Al tijd voor een volgende stap?

De jonge Belg ligt nog tot medio 2025 onder contract, maar door zijn goede indruk die hij achterliet is er al de nodige interesse. Vranckx heeft nog een heel grote progressiemarge, waardoor hij op sportief én financieel vlak een zeer interessante speler is voor andere clubs.

Lille OSC is de club die het meest aandringt op de komst van Vranckx. De Franse club verkocht de Belg Amadou Onana voor ongeveer 40 miljoen euro aan Everton en zij willen hem vervangen door een landgenoot. Vranckx kan dus weer een nieuwe transfer versieren, al is het niet duidelijk of hij een transfer ziet zitten.

Veel gegadigden

Lille OSC moet echter afrekenen met de nodige concurrentie. Nottingham Forest – dat met de Belg Orel Mangala al een centrale middenvelder aantrok -, Bologna en Fiorentina zouden ook belangstelling hebben in de 19-jarige middenvelder. VfL Wolfsburg zal de talentvolle speler ook niet zomaar laten vertrekken.

Voorlopig speelt Vranckx dus nog altijd in de Bundesliga, maar op de eerste speeldag bleef hij tegen Werder Bremen 90 minuten op de bank. Tegen Bayern München kreeg hij slechts zeven speelminuten. Mag hij dit weekend tegen Schalke 04 langer aan de bak komen?

Het speelschema van speeldag 3 in de Bundesliga:

Zaterdag 21 augustus

Zondag 22 augustus

Volg het beste uit de Bundesliga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top