One day, one goal: Thomas Müller viert voor het eerst feest met een 'frommelgoal'

Sport | Thomas Müller is uitgegroeid tot een clubicoon van Bayern München. De Duitse aanvaller is al jaren een garantie op doelpunten bij de Duitse grootmacht. We gaan even terug in de tijd met zijn eerste doelpunt voor 'Der Rekordmeister'.

In 2000 wist Bayern München het Duitse talent Thomas Müller op 10-jarige leeftijd naar hun jeugdcentrum te halen. In 2008 maakte hij onder toenmalig coach Jürgen Klinsmann zijn debuut voor het eerste elftal van Bayern. Het was de start van een bijzonder geslaagd huwelijk.

Straf debuut in de Champions League

Op 10 maart 2009 mocht hij na 72 minuten invallen in de Champions League tegen Sporting CP. Het was zijn debuut op het kampioenenbal en die wedstrijd was er een om nooit te vergeten. Bayern had de heenmatch al met 1-5 gewonnen en na 72 minuten stond het in München al 4-1, dus het waren ideale omstandigheden om als jong talent in te vallen. Mark van Bommel en Miroslav Klose zorgden voor de 6-1 en in minuut 90 kon Thomas Müller zijn debuut opfleuren met een doelpunt. Het was wel niet zijn mooiste doelpunt, want na het nodige geharrewar na een hoekschop kreeg Müller het leer pardoes voor zijn voeten en hij tikte de bal eenvoudig in doel.

Het was zijn eerste doelpunt op het kampioenenbal en er zouden nog veel volgen. Müller speelde tot op heden 133 wedstrijden in de Champions League en daarin wist hij 52 keer te scoren en 30 assists uit te delen. Müller is ondertussen 32 jaar en groeide uit tot een van de iconen uit de clubgeschiedenis.

Zijn palmares is ronduit indrukwekkend. Zijn totale teller staat op een indrukwekkend aantal van 626 wedstrijden. Müller scoorde 227 goals en deelde 245 assists uit. De prijzen die hij won? Ga maar even zitten, want hij won 11 Duitse landstitels, 6 Duitse bekers, 8 Duitse supercups, 2 keer de Champions League, 2 keer een Europese supercup en 2 WK’s voor clubs.

Een voorbeeld voor de rest

Voor het nationaal elftal was hij ook enorm belangrijk. In 2014 won Müller met Duitsland het WK en hij wist in totaal 10 keer te scoren op een WK. Daarmee is hij de tweede beste Duitse schutter ooit op WK’s, achter Miroslav Klose (16 goals).

Müller ligt nog tot medio 2024 onder contract bij Bayern München en de kans is groot dat hij er zijn carrière zal afsluiten. Technisch directeur Hasan Salihamidzic was na de laatste contractverlenging alvast in de wolken met die verbintenis. Hij vatte het huwelijk tussen Bayern en Müller perfect samen. "Thomas Müller kan je niet voorstellen zonder Bayern, en Bayern zonder Müller ook niet. Thomas is een ambitieuze leider op het veld, een voorbeeld voor de rest, op en naast het veld."

Fan van deze reeks? Herbekijk dan de eerste doelpunten van Luis Suarez op het hoogste niveau.