Wordt de Ronde van Duitsland een strijd tussen Bardet en Bernal?

Sport | Vanaf 24 tot en met 28 augustus wordt de Ronde van Duitsland gereden. Deze editie belooft extra spannend te worden en is misschien een reden om, naast de Vuelta, ook naar Duitslands mooiste meerdaagse rittenkoers te kijken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Ronde van Duitsland is een veelbesproken rittenkoers. Dat komt in de eerste plaats wegens de mooie en spannende parcours en in de tweede plaats omdat de rittenkoers in 2008 voor enkele jaren werd opgedoekt nadat er geen sponsoring kon gevonden worden. De toenmalige wielerwereld kwam toen veel in het nieuws omwille van dopingschandalen en daar wilden commerciële bedrijven niets mee te maken hebben. In 2018 maakte deze meerdaagse wielerwedstrijd gelukkig zijn comeback en dat onder de naam Deutschland Tour. De klassieker werd ondergebracht in de UCI ProSeries.

De Ronde van Duitsland trekt traditioneel gezien de meest veelzijdige renners aan en dat is dit jaar niet anders. Er zal immers weer flink wat gesprint, geklommen en op tijd gereden moeten worden en dat voor ongeveer 710 kilometer lang. Het startsein wordt in de Duitse stad Weimar gegeven en vier dagen later finisht het peloton in Stuttgart. Afgaande op het parcours schatten we dat sprinters het wel eens lastig zullen kunnen krijgen. Er wordt op een bepaald moment namelijk heel wat geklommen (in totaal meer dan 11.000 meter), en dat is meer iets voor klimmers of puncheurs.

De allereerste etappe is een 2,7 kilometer lange tijdrit die door de straten van Weimar loopt. De dag nadien volgt een rit van 171 kilometer van Weimar naar Meiningen die vermoedelijk zal eindigen op een massasprint. De derde etappe is 199 kilometer lang, vertrekt in Meiningen en eindigt in Marbourg. Op zaterdag staat een rit van 150 kilometer gepland die van Fribourg richting Schauinsland gaat en daar zal het kaf vermoedelijk van het koren gescheiden worden.

Comeback van Bernal?

Want de aankomst van de vierde etappe ligt bergop. Voordat de renners die echter bereiken rijden ze kilometerslang op een relatief vlak parcours. Pas de laatste 12 kilometers moet er geklommen worden en dat doen ze op een hoogte van 1.200 meter boven de zeespiegel. Als het verdict op zaterdag nog niet is gevallen, dan valt die wel tijdens de laatste rit op zondag. Die gaat van start in Schiltach en eindigt 188 kilometer verder in Stuttgart. Het parcours van de laatste rit is heuvelachtig en wordt drie keer aangedaan. Dat biedt mogelijkheden en vermoedelijk zullen klassementsrijders hier nog eens proberen om seconden te winnen. 

Het deelnemersveld voor de Ronde van Duitsland ziet er niet onaardig uit. Fabio Jakobsen, Alexander Kristoff, Caleb Ewan en Olaf Kooij zullen namelijk van de partij zijn. Zij zijn echter geen favoriet om te winnen want dat is volgens kenners Romain Bardet: de Fransman die zevende werd in de afgelopen Ronde van Frankrijk. Bardet zal wel zijn mannetje moeten staan tegenover Egan Bernal. De Colombiaan zal ook van de partij zijn in Duitsland en wil daar vermoedelijk zijn seizoen redden nadat hij maandenlang in de lappenmand heeft gelegen door een ongeval eerder dit jaar.

Het uitzendschema van de Ronde van Duitsland op Pickx+ Sports 1:

24/08: 17u-19u
25/08: 15u-17u
26/08: 15u-17u
27/08: 15u45-18u
28/08: 15u-17u

Elke avond om 21u krijg je een herhaling van het laatste uur van de rit van de dag. Dat laatste uur wordt de dag nadien ook telkens uitgezonden voor de live uitzending op Pickx+ Sports 1.

Volg de Ronde van Duitsland, met commentaar van Jan Suykens en Frank Hoste, van 24 tot en met 28 augustus op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top