Doet Standard Femina dit jaar mee voor de titel in de Lotto Super League?

Lotto Super League | De dames van Standard Femina beginnen zaterdag aan een nieuwe jaargang in de Lotto Super League en dat tegen Club YLA. Vorig seizoen eindigden ze op een derde plaats, maar dit jaar liggen de ambities volgens kenners hoger: Standard Femina wil immers opnieuw kampioen spelen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In 2021 brak er paniek uit aan de boorden van de Maas. Standard Femina, de succesvolste club van het Belgische vrouwenvoetbal, was dat jaar op een teleurstellende vierde plaats geëindigd in de Lotto Super League, iets wat in schril contrast staat met de prestaties van weleer. 2022 moest het jaar worden waarin de dames van Standard Femina opnieuw prijzen zouden pakken maar daar staken de voetbalsters van Anderlecht en OH Leuven een stokje voor, zowel in de reguliere competitie als in de beker. Hierdoor bleef Standard Femina met lege handen achter en moesten de hoofden bij elkaar worden gelegd.

Play-offs bereiken

Uit dat overleg blijkt dat de dames van Standard eerst en vooral de play-offs moeten trachten te bereiken. Het lijkt erop dat coach Stéphane Guidi de lat dit jaar lager heeft gelegd voor zijn ploeg, maar kenners menen dat de Luikse ploeg binnenskamers stiekem nog steeds de ambitie koestert om kampioen te spelen in de Lotto Super League. Om dat voor elkaar te krijgen schudde de bonzen uit Luik de kleedkamer grondig doorheen.

Er werden nieuwe speelsters aangetrokken zoals Léa Cordier (20), Kenza Vrithof (21), Lakeesha Eijken (20), Mélissa Tom (18) en Noémie Gelders (24). Die laatste komt overigens over van landskampioen Anderlecht waar het haar minder goed verging. Er zijn ook speelsters vertrokken: Davinia Vanmechelen, bijvoorbeeld. Zij heeft een contract getekend bij Club YLA, de eerstvolgende tegenstander van Standard Femina en de nummer 5 van het vorige seizoen. Club YLA won zijn eerste partij tegen Zulte-Waregem, dus we zijn benieuwd of Standard Femina hierdoor anders aan de start van de wedstrijd zal verschijnen.

Volg de Lotto Super League, inclusief de wedstrijd tussen Club YLA en Standard Femina op zaterdag 20 augustus vanaf 13u25 op Eleven Pro League 1, verkrijgbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Blijf via onze website op de hoogte van het laatste nieuws uit de Scoore Super League, inclusfief de rangschikking en de speelkalender. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top