Blockbuster vs filmparel van de maand: 'Minions: Hoe Gru Superschurk Werd' vs 'Ich bin dein Mensch'

Films | Deze maand vergelijken we de blockbuster 'Minions: Hoe Gru Superschurk Werd' met de verborgen filmparel 'Ich bin dein Mensch'.

Door MF

Deel dit nieuws

We zien overal robots, maar toch zijn het twee totaal andere films.

Robots to the rescue

Zowel in ‘Minions: Hoe Gru Superschurk Werd’ als in ‘Ich bin dein Mensch’ spelen robots een belangrijke rol in het leven van de hoofdpersonages. ‘Minions: Hoe Gru Superschurk Werd’ vormt een prequel op de ‘Verschrikkelijke Ikke’-films. Een 11-jarige Gru komt te weten dat er een plekje vrijkomt bij de Wrede 6, een groep van slechteriken die hij adoreert. Wanneer ze hem uitlachen, steelt Gru de kostbare Zodiac-steen. De Minions, die er alles aan willen doen om hem te helpen, slaan met hem op de vlucht. Gru is dankbaar voor de hulp, maar wanneer nieuwkomer Otto de Zodiac-steen moet beschermen, blijkt dat toch niet de beste keuze.  



In ‘Ich bin dein Mensch’ moet archeologe en onderzoeker Alma (Maren Eggert) in ruil voor meer subsidies een nieuw programma testen dat androids bouwt voor singles . De bedoeling is om een perfecte match te creëren, zowel innerlijk als uiterlijk. Android Tom (Dan Stevens) wordt aan haar toegewezen en wordt drie weken door Alma getest. Het verloopt eerder stroef: Alma ergert zich aan Tom en zijn afgelikte uitspraken. Moet liefde wel perfect zijn om te werken?

Filosofische romantische komedie versus gekke familiefilm

Zowel ‘Ich bin dein Mensch’ als ‘Minions: Hoe Gru Superschurk Werd’ zijn films die in het algemeen vrolijk aanvoelen. ‘Ich bin dein Mensch’ is een romantische komedie met een filosofische laag die doorschemert. Wat is menselijke humor? Wat heeft een mens nodig om zich geliefd te voelen en wat moet een robot doen om die liefde te geven? Kan een robot liefde voelen? Moeten androids mensenrechten krijgen? Een film om over na te praten.

‘Minions: Hoe Gru Superschurk Werd’ neemt je mee op een knotsgek avontuur en is de ideale film om met je gezin te bekijken. Slapstick, onschuldige grapjes, ontroering, actie, een schurk die waar je toch niet kwaad op kunt blijven en de Minions zelf natuurlijk … Er zit wat in voor elk gezinslid.

Animatie versus realistische scifi

Het duidelijkste verschil tussen beide films is dat ‘Minions: Hoe Gru Superschurk Werd’ een animatiefilm is en ‘Ich bin dein Mensch’ zich in de gewone wereld afspeelt. In ‘Minions: Hoe Gru Superschurk Werd’ krijg je kleurrijke outfits en scènes met een al even kleurrijke soundtrack. ‘Ich bin dein Mensch’ is niet zo flitsend, maar wel romantisch vormgegeven.  

Bekijk 'Minions: Hoe Gru Superschurk Werd' en 'Ich bin dein Mensch' nu in de cinema!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top