Lukas Nmecha gaat voor een knalseizoen in de Bundesliga

Bundesliga | Lukas Nmecha maakte twee jaar geleden op huurbasis furore bij RSC Anderlecht. Manchester City verkocht hem nadien aan VfL Wolfsburg en in zijn tweede seizoen wil de aanvaller de laatste twijfelaars helemaal de mond snoeren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Anderlecht haalde in de zomer van 2020 Lukas Nmecha op aanraden van Vincent Kompany op huurbasis naar Brussel. Dat werd een geslaagd huwelijk. De aanvaller, die ondertussen Duitsland boven Engeland had verkozen bij de nationale ploeg, kende zijn beste seizoen tot op heden. Nmecha speelde 41 wedstrijden voor de Brusselaars en daarin scoorde hij 21 doelpunten en deelde hij 3 assists uit.

Opvallende transfer naar Wolfsburg

Anderlecht had hem dolgraag aangekocht, maar de financiële middelen lieten dat niet toe. VfL Wolfsburg hapte wel en betaalde ongeveer 8 miljoen euro. Een opvallende keuze van Nmecha, aangezien een eerdere uitleenbeurt aan de Duitse subtopper in de zomer van 2019 geen succes was. Hij mocht amper opdraven en na een half seizoen werd de huurovereenkomst verbroken en Nmecha ging het seizoen volmaken bij Middlesbrough.

Bij Anderlecht werd Nmecha in 2020 steeds beter en hij speelde zich ook in de kijker bij de beloften van Duitsland. Hij scoorde daar 12 keer in 20 matchen en Wolfsburg besliste om hem een nieuwe kans te geven. Zijn eerste seizoen was alvast veelbelovend.

Sterk begonnen

Wolfsburg kende een zeer zwak seizoen, maar Nmecha wist zich desondanks te tonen met 10 doelpunten en 1 assist in 31 wedstrijden. Nmecha was ook drie maanden buiten strijd met een enkelblessure, maar desondanks wist hij zich ook in de kijker te spelen van de nationale ploeg. Nmecha werd vorig seizoen opgeroepen en hij speelde 6 interlands, vooral als invaller, en scoren lukte nog niet. Dit seizoen hoopt Nmecha gespaard te blijven van een blessure én dat Wolfsburg een beter seizoen kent.

Zijn eerste wedstrijd mocht er meteen zijn. Wolfsburg speelde 2-2 tegen Werder Bremen en Nmecha was met een goal en assist meteen van grote waarde. Op het veld van Bayern München kan de voormalige spits van Anderlecht tonen dat hij kan uitgroeien tot één van de beste spitsen in de Bundesliga en dat hij de aanvalsleider kan worden van de Duitse nationale ploeg. Op zijn 23ste lijkt Nmecha met zijn technisch vermogen, kracht, snelheid, dribbels en doelgerichtheid alvast het ideale profiel te hebben om de laatste criticasters de mond te snoeren.

Het speelschema van speeldag 2 in de Bundesliga:

Vrijdag 12 augustus

Zaterdag 13 augustus

Zondag 14 augustus

Volg de Bundesliga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top