Wie volgt Remco Evenepoel op als eindwinnaar van de Ronde van Denemarken?

Wielersport | De Scandinavische koersen volgen elkaar de laatste weken op. Het peloton keert terug naar de plaats waar het begin juli zijn gloriedagen beleefde: in Denemarken, het decor van de Grand Départ van de Tour de France.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Ronde van Denemarken 2022 vindt plaats van 16 tot en met 20 augustus en belooft heel wat spektakel: vijf etappes voor een totaal van 767 kilometer beslissen wie de opvolger wordt van Remco Evenepoel, die vorig jaar won en daarbij twee etappes pakte. De Belgische renner zal zijn titel niet verdedigen, want over enkele dagen begint hij aan zijn voorbereiding op de Vuelta.

Straffe finale

Voor het eerst in zijn geschiedenis zal de stad Allerod gastheer zijn van het evenement, en zelfs het vertrekpunt vormen van deze editie van 2022. Het peloton zet koers naar Koge, waar de finish ligt na 225 kilometer op een steil parcours. Het klimwerk zou echter geen problemen mogen opleveren voor de sprinters. De volgende dag wordt een belangrijke voor de eindoverwinning, met een tijdrit van 12 km in de omgeving van Assens.

De derde etappe heeft iets weg van de Strade Bianche, met gravelwegen die heel wat stof zullen doen opwaaien tijdens de 239 heuvelachtige kilometers tussen Otterup en Herning. Skive vormt de start en finish van de voorlaatste etappe, die wellicht een prooi wordt voor de snelle mannen. De laatste etappe ten slotte bevat talrijke kleine klimmetjes en een aankomst die, na zes andere passages, op de top van de Kiddesvej ligt: een droge, korte klim met stijgingspercentages boven de 15%. Wat een straffe finale!

Thomas favoriet?

Als je er het profiel van de etappes en de lijst van starters op naslaat, valt één naam op: die van Geraint Thomas, derde in de jongste Tour de France. Hij zal met Tom Dumoulin, die gemotiveerd is voor het laatste seizoen uit zijn carrière, strijden om de eindwinst.

De Ronde van Denemarken is van 16 tot 20 juli te volgen op Eurosport 1 en 2.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top