AA Gent aast op Raman, Man Utd onderhandelt met Juventus

Sport | De zomermaanden zijn synoniem met de zomermercato in de voetbalwereld, en met het WK in aantocht is het de jongste weken een drukte van jewelste op de transfermarkt. Proximus Pickx brengt je een dagelijkse update van de laatste transfers en geruchten, heet van de naald.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bij Anderlecht gaan er mogelijk nog een aantal spelers de club verlaten. Francis Amuzu is op weg naar OGC Nice en Manchester City aast op Sergio Gomez. Daarnaast is er ook nog het dossier van Benito Raman. Hij is ook onder Felice Mazzu invaller en volgens La Dernière Heure aanziet AA Gent hem als de ideale vervanger voor de geblesseerde Tarik Tissoudali. Bij Anderlecht willen ze meewerken mits er een goed bod op tafel komt.

Standard kan ook nog versterking gebruiken en de Engelse flankaanvaller Alex Mighten wordt mogelijk gehuurd van Nottingham Forest. Aan uitgaande zijde beweegt er ook nog wat, want Felipe Avenatti is gewild door KV Kortrijk, Beerschot en enkele Spaanse en Italiaanse tweedeklassers, terwijl Girona, Besiktas en Augsburg hun oog hebben laten vallen op Selim Amallah. Royal Antwerp FC heeft nog een paar overbodige spelers in de kern rondlopen en Alexis De Sart is er daar een van. De middenvelder geniet concrete interesse van KV Kortrijk, waar zijn broer Julien in het verleden actief was.

Club Brugge en STVV gaan mogelijk nog zwaar uitpakken op de transfermarkt. Blauw-zwart wil er nog een defensieve middenvelder bij en Sander Berge is de topprioriteit. De ex-speler van KRC Genk speelt bij de Engelse tweedeklasser Sheffield United en hij kost zeker 15 miljoen euro, waardoor Club een transferrecord in België zou verbreken. STVV laat op zijn beurt de 36-jarige Japanse aanvaller Shinji Okazaki meetrainen. Hij maakte in het verleden furore bij Leicester City, maar hij heeft momenteel geen club.

Racing Genk gaat dan weer in zee met Matias Caldara. De Argentijn moet enkel zijn medische testen nog doorstaan en dan tekent hij in Limburg. Genk betaalt ongeveer zes miljoen euro aan Argentinos Juniors. Ex-speler Aly Samatta zou ook in beeld zijn om op huurbasis terug te keren. Hij speelt momenteel voor Fenerbahçe, waar hij weg mag.

Juventus en Napoli slaan toe

Manchester United is al jaren een topclub in verval en de eerste match van het seizoen ging meteen verloren. De club wil nog versterking halen en buitenlandse media melden dat Man Utd doorduwt om Marko Arnautovic (Bologna) en Adrien Rabiot (Juventus) naar Old Trafford te halen. Cristiano Ronaldo wil nog altijd weg.

In Spanje heeft Sevilla nog een toptransfer weten af te ronden. De Spaanse club maakte de komst van Isco bekend. De middenvelder was een vrije speler nadat hij geen nieuw contract kreeg bij Real Madrid.

In de Serie A gaat Juventus nog een dure speler aantrekken. De Oude Dame staat op een zucht van de komst van Filip Kostic. De speler heeft een akkoord met Juventus en de onderhandelingen met Eintracht Frankfurt verlopen goed. Concurrent Napoli gaat dan weer toeslaan door de talentvolle Italiaan Giacomo Raspadori weg te halen bij Sassuolo. Hij moet mee het vertrek van Lorenzo Insigne (Toronto) en Dries Mertens (Galatasaray) helpen opvangen.

Eindigen doen we in Nederland, waar laagvlieger NEC een serieuze stunttransfer heeft weten af te ronden. Het haalde bij Valencia doelman Jasper Cillessen weg. Hij tekende voor drie jaar in Nijmegen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top