Deze artiesten sloegen een flater bij hun audities in grote zangcompetities

Muziek | De weg naar succes is niet altijd rechtlijnig, en veel artiesten kunnen dat beamen! Sommige zangers hebben, in een poging naam te maken, deelgenomen aan muziekwedstrijden op de televisie. Maar daar liep niet alles volgens plan... Hier zijn de audities van sterren die een flater sloegen op televisie, maar er zich niet door lieten weerhouden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Harry Styles

Het is moeilijk voor te stellen aangezien Harry Styles nu een wereldwijd fenomeen is, maar er was een tijd dat hij niet zo succesvol was. De Brit deed namelijk auditie voor 'X Factor' toen hij nog maar 16 was. Hij koos ervoor om het nummer 'Hey, Soul Sister' van Train te brengen. Helaas kon zijn cover de jury niet echt overtuigen. Zo zeer zelfs dat ze het optreden midden in het nummer stopzetten. Hij werd gevraagd om a capella te zingen, en dat deed hij met Stevie Wonders 'Isn't She Lovely'. Het was met dit tweede nummer dat hij de jury deels voor zich won. Hij kreeg namelijk nog steeds een 'nee' wegens zijn jonge leeftijd. Uiteindelijk redde hij het wél in de wedstrijd, maar niet alleen. Er werd namelijk een band gevormd met vier andere jongemannen: Zyan Malik, Louis Tomlinson, Niall Horan en Liam Payne, die zich One Direction zouden noemen. De rest is geschiedenis.


Colbie Caillat 

Colbie Caillat baarde opzien in 2008, toen haar hitsingle 'Bubbly' dé hit van de zomer werd. Datzelfde jaar zong ze nog een duet met Jason Mraz: 'Lucky', een bevestiging van haar ongelooflijke muzikale talenten. De zangeres had eerder maar liefst twee keer auditie gedaan voor 'American Idol'. Bij haar eerste auditie haalde ze het podium voor de jury niet eens. Tijdens de tweede kreeg ze wel de kans, maar maakte ze niet genoeg indruk op hen. Colbie wendde zich toen tot het internet om haar muziek te laten horen. Met 'Bubbly', dat maar liefst 31 miljoen keer beluisterd werd, bestaat er geen twijfel meer dat de jury van 'American Idol' het bij het verkeerde eind had.


James Arthur

De auditie van James Arthur in 'X Factor' is een onvergetelijk moment op het kleine scherm. De zanger kreeg een staande ovatie na een energiek nummer, waarin hij zijn vocale kwaliteit in zowel rap als zang liet horen. Maar wist je dat hij, voordat hij zo'n staande ovatie kreeg bij 'X Factor', meedeed aan 'The Voice'? Er is geen video van deze auditie, omdat de Britse zangeres simpelweg niet werd geselecteerd. Het minste wat we kunnen zeggen is dat de talentenjacht er naast zat, want James Arthur won uiteindelijk zijn editie van 'X Factor' en werd wereldwijd bekend.


Bebe Rexha

Bebe Rexha ken je van hits als 'In The Name Of Love', 'Say My Name' en 'Me, Myself and I'. Ze is een vaste waarde in de muziekscene, en toch werd ook zij ooit afgewezen door een televisieshow. Ze deed mee aan 'American Idol', waar ze de kans niet kreeg om zichzelf te bewijzen aangezien ze niet eens door de voorrondes geraakte. Die ervaring heeft haar echter niet ontmoedigd, want ze bleef volhouden en bouwen aan haar droomcarrière. De ironie? Ze was later meerdere malen mentor in de show en gaf waardevolle adviezen aan de deelnemers. Een hele overwinning!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top