Nostalgie-alarm: deze populaire liedjes werden 20 jaar geleden uitgebracht

Muziek |

Het begin van de jaren 2000 is een periode die rijk is aan vreemde kledingtrends, markante gebeurtenissen in de popcultuur en bovenal onvergetelijke muzikale hits. Proximus Pickx blikt even terug op enkele hits die 20 jaar geleden voor ambiance zorgden. Nostalgie (of verouderde muziek) gegarandeerd!

Door Pickx

Deel dit nieuws

'Cry Me a River’ van Justin Timberlake

Justin Timberlake's allereerste album, 'Justified', kwam uit in 2002. ‘Cry Me a River' is de tweede single daarvan, en het is ongetwijfeld het nummer dat de artiest zijn doorbraak bezorgde. Maar hoewel de muzikale kwaliteit niet te ontkennen valt, is het ook het verhaal achter het liedje dat het tot een onvergetelijke hit maakt. Justin Timberlake zingt over zijn breuk met Britney Spears, toen de twee artiesten nog het populairste stel ter wereld waren. ‘Cry Me a River' heeft sindsdien de nodige kritiek gekregen omdat het mee heeft gezorgde voor Britney's neerwaartse spiraal, maar het blijft een nostalgisch momentopname van die tijd.

‘Aserejé' van Las Ketchup

Hier is een hit die je direct terugvoert naar de zomer van 2002! ‘Aserejé' was twee decennia geleden zonder twijfel de hit van de zomer. Er zijn verschillende factoren die dat succes kunnen verklaren. Te beginnen is er het ritme van het liedje dat in je hoofd blijft hangen, maar ook de tekst. Wist je dat die niets betekent? Velen van ons hebben ze uit het hoofd geleerd zonder stil te staan bij de betekenis ervan. Het is in feite een cover van het liedje 'Rappers Deligh' maar omdat de Engelse woorden te lastig waren verzon Las Ketchup een neptaal. En dan zijn er ook de iconische danspasjes die dit lied onvergetelijk maakten. Als je nog steeds kunt zingen en dansen op 'Aserejé', heb je ongetwijfeld nog heimwee naar dat geweldige jaar 2002!



‘Work It' van Missy Elliott

Missy Elliott is zonder twijfel een juweeltje van de jaren '90 en het begin van het millennium. De Amerikaanse zangeres is een 100% vertegenwoordigster van de hiphopcultuur van die tijd, met haar Creoolse oorbellen, haar perzikkleurige outfits, en bovenal haar onovertroffen rap. Het liedje is een van de onbetwiste hits van de artieste, maar het was helemaal niet een van haar eerste liedjes. ‘Work It' is een single van haar vierde studioalbum. Het liedje is geïnspireerd door old-school jaren 80-hiphop, wat verklaart waarom het zo clichématig klinkt. Maar het was niet verrassend dat het in 2002 bovenaan de hitlijsten stond.

'Sk8er Boi’ van Avril Lavigne

Van al de andere fenomenen van die tijd, is het onmogelijk om Avril Lavigne en haar onvergetelijke rockachtige pophits niet te noemen. Een daarvan is 'Sk8er Boi', uitgebracht in 2002. Het was de tweede single van de zangeres, de voorbode van het album 'Let Go', en het heeft ongetwijfeld bijgedragen tot haar muzikale doorbraak. Het nummer werd al snel iconisch omdat het haar tijd vertegenwoordigde: skateboards en plaatjes in een pseudo-ruwe maar gepolijste emotionele stijl. Na haar eerste hits bouwde Avril Lavigne verder aan haar succes en volgde onder meer de hit 'Girlfriend'. Samen met 'Sk8er Boi' hebben deze twee nummers een speciale plaats in de harten van nogal wat tieners uit die tijd.

‘J'ai demandé à la lune' van Indochine

In 2002 kwam ook de Franstalige hit 'J'ai demandé à la lune' van Indochine uit. De hit staat op het negende studio-album van de band, en is ongetwijfeld van bijzonder belang in hun geschiedenis. Dat album, ‘Paradize', markeert de terugkeer van Indochine in de schijnwerpers, na een decennium waarop ze konden rekenen op weinig belangstelling van de media. De populariteit die ze hadden verworven met nummers als 'L'aventurier' was ondertussen al lang vergeten. ‘J'ai demandé à la lune' bracht hen terug op het voorplan en haalde meteen na de release de top van de hitlijsten in Frankrijk en België.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top