Mertens in gesprek met Galatasaray, Barça lonkt naar Meunier

Sport | De zomermaanden zijn synoniem met de zomermercato in de voetbalwereld, en met het WK in aantocht is het de jongste weken een drukte van jewelste op de transfermarkt. Proximus Pickx brengt je een dagelijkse update van de laatste transfers en geruchten, heet van de naald.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Napoli zou opnieuw belangstelling hebben voor Simon Mignolet. De Rode Duivel is tevreden in Brugge, maar de vraag is of blauw-zwart een aantrekkelijk Napolitaans bod naast zich neer zal kunnen leggen.

Datzelfde Club heeft volgens het Deense B.T. Sporten Valdemar Byskov in het vizier, een 17-jarige Deense middenvelder die uitkomt voor Mydtjylland in Denemarken. Naar verluidt zou de Belgische landskampioen drie miljoen euro veil hebben voor Byskov.

Adrien Trebel zou op het punt staan om Anderlecht te verlaten. De Turkse eersteklasser Giresunspor is immers in gesprek met de Fransman. Paars-wit zegt geen nee tegen een eventueel vertrek van de middenvelder, die stevig weegt op het loonbudget.

Ook Francis Amuzu is op weg naar de uitgang van het Astridpark. De flankaanvaller zou voor 8 miljoen euro naar Nice kunnen verkassen. 

Cyriel Dessers zou dan weer dicht bij een overstap naar het Italiaanse Cremonese staan. De aanvaller wil zelf weg omdat hij de concurrentie van Paul Onuachu vreest bij Racing Genk.

Volgens Het Nieuwsblad ontvangen de Limburgers eerstdaags twee nieuwkomers: Rasmus Carstensen van Silkeborg en de 20-jarige middenvelder Matias Galarza van Argentinos Juniors. Voor Carstensen, een 21-jarige verdediger en Deens jeugdinternational, telt Racing Genk drie miljoen euro neer.

Voorts versterkt Antwerp zich nog met de 23-jarige Kosovaarse flankaanvaller Arbnor Muja van FC Drita, de tegenstander van de Great Old in de vorige voorronde van de Conference League. Het stamnummer 1 telde 400.000 euro neer voor Muja, die zijn krabbel zette onder een driejarig contract op de Bosuil.

Bernardo Silva op weg naar Barça

Dries Mertens zou naar verluidt in vergevorderde onderhandelingen verwikkeld zijn met de Turkse topclub Galatasaray. De Rode Duivel is transfervrij na zijn emotioneel vertrek bij Napoli. Ook Olympique Marseille toonde belangstelling voor Mertens, maar Galatasaray biedt het hoogste jaarloon: 3,5 miljoen euro.

Barcelona zou zijn oog hebben laten vallen op Dortmund-speler Thomas Meunier. De Rode Duivel staat vandaag paginagroot op de cover van het Spaanse AS. Barça greep onlangs naast César Azpilicueta (contractverlenging bij Chelsea) en is nog op zoek naar een rechtsback.

Een andere Rode Duivel, Leandro Trossard, ziet dan weer een sterkhouder vertrekken bij Brighton: Marc Cucurella verlaat The Seaguls voor Chelsea. Met de overstap van de Spaanse wingback is ruim zestig miljoen euro gemoeid. Op Stamford Bridge tekent de 24-jarige Spanjaard een contract van zes jaar.

Barcelona heeft overigens groen licht gekregen van zaakwaarnemer Jorge Mendes om Manchester City-ster Bernardo Silva aan te trekken als vervanger van Frenkie de Jong, die naar alle waarschijnlijk naar Manchester United trekt. United had aanvankelijk een eerste akkoord met de Catalaanse club over een transfer die De Jong zou herenigen met zijn voormalige Ajax-coach Erik Ten Hag, maar Chelsea heeft zich inmiddels gemengd in de strijd om De Jong. ManU zou wel nog steeds in poleposition liggen om het Nederlandse wonderkind in te lijven.

Tot slot zou Marcos Alonso erg dicht bij een overstap naar Barcelona staan. Volgens Fabrizio Romano lopen de onderhandelingen tussen de Catalaanse grootmacht en Chelsea vlot. Door de transfer van Cucurella mag Alonso beschikken bij The Blues. Alonso zelf wil naar verluidt dolgraag naar Camp Nou verhuizen en Chelsea lijkt ook overstag te gaan. Alleen coach Thomas Tuchel moet nog zijn zegen geven.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top