Vuurwerk verwacht in laatste etappe Ronde van Burgos

Wielersport | Zaterdag kennen we de winnaar van de 44ste Ronde van Burgos. De vijfde en laatste etappe zal een alles-of-nietsgevecht inluiden voor het algemeen klassement met een aankomst bergop richting de gevreesde Lagunas de Neila.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Binnen een paar uur kennen we de opvolger van Mikel Landa als eindwinnaar van de Ronde van Burgos. De laatste etappe in de editie van dit jaar start in Lermas en eindigt na 170 kilometer op de flanken van Lagunas de Neila. De koninginnenrit serveert niet enkel een aankomst bergop nabij de gevreesde bergmeren, tussendoor wachten ook nog eens drie beklimmingen.

De drie voorafgaande cols zijn allemaal beklimmingen van derde categorie. Na ongeveer twintig kilometer koersen wacht de Alto del Majadal (7,4 kilometer aan 2,3%). Daarna is het ongeveer in het midden van de etappe de beurt aan de Alto Arroyo (3,6 kilometer aan 2,5%), gevolgd door de Alto del Collado de Vilviestre (3 kilometer aan 4,5%).

Laatste loodjes wegen het zwaarst

De drie cols zijn enkel maar voorgerechtjes voor aanvang van de grote apotheose, met de beklimming naar Lagunas de Neila. Deze col van 12 kilometer lang aan een algemeen stijgingspercentage van 6,2 procent is al jaren de afsluiter en scherprechter voor het algemeen klassement. Het venijn zit meer dan duidelijk in de staart. De laatste drie kilometer gaan aan 9 procent omhoog, in de laatste kilometer zitten pieken van 11 procent

Vorig jaar mocht de Brit Hugh Carthy het zegegebaar maken aan de bergmeren. Twee jaar geleden, toen Remco Evenepoel de Ronde van Burgos won, viel Lagunas de Neila te prooi aan Ivan Ramiro Sosa. De Colombiaan heeft een goede band met de Ronde van Burgos. Zo won hij de edities van 2019 en 2018. Hij zegevierde telkens op Lagunas de Neila.

Volg de Ronde van Burgos van 2 tot 6 augustus integraal en exclusief op Pickx+ Sports 2, verkrijgbaar in de optie Pickx Sports van Proximus. Fans die de etappes moeten missen, kunnen de beste momenten steeds herbekijken op Pickx.be of met VOD voor de abonnees van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top