Het geweldige ‘Jockey’ is nu beschikbaar in de Proximus Pickx VOD-catalogus

Films |

Proximus Pickx breidt zijn VOD-catalogus voortdurend uit met de beste films. Deze keer is ‘Jockey’ toegevoegd aan de lijst. Bekijk (of herbekijk) dit aangrijpende verhaal wanneer je maar wil!

Door Proximus

Deel dit nieuws

‘Jockey’, Clint Bentleys eerste film, was duidelijk een hit toen hij in 2021 uitkwam - het hoeft dan ook niet te verbazen dat deze prent is opgenomen in de Proximus Pickx VOD-catalogus. ‘Jockey’ was echter misschien onopgemerkt gebleven als de film niet was opgepikt voor een wereldpremière op het beroemde Sundance-festival. De film won er de Special Jury Prize voor het acteerwerk van Clifton Collins Jr. in de hoofdrol van jockey Jackson Silva.

Voor het script, dat hij schreef in samenwerking met Greg Kwedar, hield Bentley het simpel. Een geweldige film moet niet altijd gepaard gaan met geweldige special effects en spectaculaire Hollywood-beelden: de regisseur begreep dit en wist het geheel dan ook perfect te esceneren. De setting is intiem, menselijk en in de realiteit geworteld door het filmen van de paardenracescènes op echte renbanen. Naast een esthetische film met schitterende beelden, zijn de sfeer en de emoties levendiger dan ooit, wat een grote meerwaarde oplevert.

Het verhaal van een gepensioneerde jockey

‘Jockey’ vertelt het aangrijpende verhaal van, Jackson Silva, een jockey die zijn leven heeft gewijd aan zijn passie. Helaas dwingt zijn verslechterende gezondheid hem al snel om zijn beroep op te geven, het belangrijkste wat hij in zijn leven heeft tot dan toe. Dus bereidt hij zich intensief voor op wat waarschijnlijk zijn laatste kampioenschap zal zijn. Een nieuw paard en zijn trainer, Ruth, gespeeld door Molly Parker, zijn daarbij belangrijke bondgenoten. En dan hebben we het nog niet over de verschijning van een nieuwe jonge ruiter, Gabriel, gespeeld door Moisés Arias, die beweert zijn zoon te zijn.

Een mooie en ontroerende film voor alle fans van ruitersport, maar niet alleen voor hen… Wie van spanning, vrijheid, filmische esthetiek of verbluffend acteerwerk houdt, komt even goed aan zijn trekken.

‘Jockey’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top