Alle ‘sleutels’ uit de serie 'Locke & Key' en waar ze voor gebruikt worden

Series |

Op 10 augustus komt het laatste seizoen van 'Locke & Key' uit op Netflix. Om afscheid te nemen van deze op strips geïnspireerde sciencefictionserie, zet Proximus Pickx alle magische sleutels met ongelooflijke krachten voor je op een rij en legt hun krachten uit. Een gids om te genieten van de laatste avonturen van de Locke broers en zussen in de strijd tegen het kwaad!

Door Proximus

Deel dit nieuws

Sleutels die magische krachten geven

Sommige sleutels hebben een rechtstreekse invloed op de kracht en macht van de persoon die ze gebruikt. Met de Vuursleutel, de allereerste die we in de serie te zien krijgen, kan je bijvoorbeeld alles in brand zetten waarmee de sleutel in contact komt. Met de Herculessleutel kan je met de hulp van een riem je kracht vertienvoudigen. De Engelsleutel bestaat uit een harnas met een groot paar witte vleugels waarbij de sleutel in de rug past en de gebruiker dus kan vliegen. De Kettingsleutel sluit een vijand op in een zware ketting om hem te immobiliseren. Al deze sleutels worden beurtelings gebruikt door Kinsey, Tyler en Bode om te proberen het demonische wezen Dodge te bestrijden.

Ten slotte worden in de eerste twee seizoenen nog twee andere sleutels veelvuldig gebruikt. De eerste is de Overalsleutel, die je overal brengt waar je naartoe wilt. En met de Identiteitssleutel kun je je uiterlijk en geslacht veranderen waardoor je dus je identiteit kan veranderen. Dankzij die sleutel is Dodge al meer dan eens onopgemerkt kunnen passeren.

De Sleutels verbonden aan het landhuis van de Lockes

Aangezien de Lockes de meesters en scheppers van de magische Sleutels zijn, zijn velen van hen op een of andere manier verbonden met een enorm, spookachtig landhuis, Keyhouse of Sleutelhuis. Zo is er de Geestsleutel waarmee je, als je hem in een schilderij in het landhuis steekt, in een geest kunt veranderen, het landgoed kunt verkennen en met de overleden voorouders van de familie kunt praten. Er is ook de Plantsleutel: wanneer je die in een boomstam in de tuin steekt, komen er lichtcapsules met herinneringen aan het huis uit de grond tevoorschijn.

De Poppenhuissleutel, ontdekt in seizoen 2, wordt gebruikt op een miniatuurreproductie van het landhuis van de Lockes. Hiermee kan de gebruiker gebeurtenissen in het Sleutelhuis manipuleren maar dan wel op eigen risico! Met de Herstelsleutel kan je dan weer een grote houten kast in het huis bedienen. Zodra de speciale kast open is, kun je er een voorwerp in plaatsen dat stuk is en wordt het op magische wijze gerepareerd.

De Sleutels verbonden aan de demonen

Het dagelijkse leven van de Locke's wordt op z'n kop gezet door de Echo's. Deze demonen willen de wereld vernietigen en zijn erin geslaagd ons universum binnen te dringen dankzij de Omegasleutel waarmee een vreemde, demonische poort in zeegrotten kan geopend worden. Eenmaal geopend, laat het mysterieuze demonen vrij. Er is ook de Echosleutel, die oorspronkelijk bedoeld was om de geest van de doden terug te brengen naar de echte wereld. De Schaduwsleutel, die eruitziet als een kaars op een kandelaar, is eveneens bijzonder eng, want hij kan ermee duistere, demonische figuren met grote krachten opwekken.

In seizoen 2 worden er een aantal nieuwe sleutels geïntroduceerd. Eerst en vooral is er de Demonsleutel waarmee je ervoor kan zorgen dat iemand door een demon bezeten wordt. Degene die de sleutel gebruikt, krijgt ook de volledige macht over zijn slachtoffer en kan hem dwingen om te doen wat hij wil. Als antwoord hebben de Lockes geprobeerd om de Alfaseutel te maken, die iedereen kan bevrijden van de Hoofdsleutel. Helaas werkt de sleutel niet perfect: de sleutel bevrijdt weliswaar Echo's maar tijdens het proces doodt het ook zijn gastheer...

De mentaal-gerelateerde sleutels

Deze sleutels zijn waarschijnlijk de meest fascinerende van allemaal. Allereerst is er de Hoofdsleutel, waarmee je via een sleutelgat in iemands nek toegang krijgt tot ons mentale universum en je dus kan zoeken naar herinneringen of je kan vertoeven in je geest. De sleutel kan ook gebruikt worden op andere mensen om hun gedachten te doorzoeken. Er is ook nog de Spiegelsleutel, een van de engste. Wanneer de sleutel gebruikt wordt in combinatie met spiegels, creëert het een spiegelbeeld van jezelf dat je naar binnen probeert te lokken, want achter de spiegel ligt de ‘gevangenis van het ik’.

Een andere sleutel is de Muziekdoossleutel, waarmee je een muziekdoos kunt openen die een liedje speelt. Iedereen die dit liedje hoort, moet gehoorzamen aan de bevelen van de persoon met de sleutel. Tenslotte werd in het tweede seizoen ook de Geheugensleutel gecreëerd. De sleutel wordt gebruikt om het verlies aan de herinneringen aan magie tegen te gaan die iedereen overkomt bij het ouder worden. Als je de sleutel op een volwassene gebruikt, kan die de magie van het Sleutelhuis en zijn sleutels opnieuw zien en herinneren.

Ontdek ‘Locke & Key’ nu op Netflix. Seizoen 3 zal beschikbaar zijn op 10 augustus. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top