Hoe is het nog met de jonge cast van 'Miss Peregrine's Home for Peculiar Children'?

Films | Tim Burtons fantasiefilm ‘Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children’ pakte niet alleen uit met een indrukwekkende volwassen cast (Eva Green, Terence Stamp, Judi Dench, Samuel L. Jackson en Chris O’Dowd), maar toonde ook een pak jong en aanstormend talent. Vanavond kan je de film zien op VTM, dus zochten wij uit hoe ver de jonge acteurs het de afgelopen zeven jaar schopten.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Asa Butterfield

De hoofdrolspeler van ‘Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children’ hoeven we je waarschijnlijk niet meer voor te stellen. Op tienjarige leeftijd al wist hij te verbluffen met zijn rol in Holocaustdrama ‘The Boy in the Striped Pyjamas’, drie jaar later droeg hij Martin Scorseses ‘Hugo’ en tegenwoordig is hij vooral bekend als de hoofdrolspeler in de Netflix-serie ‘Sex Education’. Toen hij in ‘Miss Peregrine’ acteerde, had hij er al enkele prominente rollen op zitten en die trend heeft hij nadien gewoon verder gezet. We kunnen met zekerheid stellen dat we nog veel van Asa Butterfield zullen horen.

Asa Butterfield speelt de rol van Jake Portman, een jongen die van zijn grootvader te horen krijgt dat hij, net als zijn grootvader, bijzondere gaven heeft. Wanneer de grootvader sterft, neemt hij de taak op zich om te zoeken naar de plaats waar die zij ongewone jeugd beleefde.

Ella Purnell

Jake valt in de film voor Emma Bloom, die net als hij magische krachten heeft. Zij wordt vertolkt door Ella Purnell, die ook geen onbekende was toen ze in 2016 in ‘Miss Peregrine’ verscheen. Zij Maakte al op 12-jarige leeftijd furore op de planken, tot ze in haar eerste filmrol, ‘Never Let Me Go’, werd gecast. Nadien was ze onder andere te zien in de gewelddadige superheldenfilm ‘Kick-Ass 2’ en als de tienerversie van de boze heks in ‘Maleficent’.

Na haar rol in ‘Miss Peregrine’ speelde ze een secretaresse van Winston Churchill in ‘Churchill’ en kreeg ze een hoofdrol in de dramareeks ‘Sweetbitter’. Tegenwoordig is ze te zien in de uitstekend ontvangen serie ‘Yellowjackets’ als Jackie, een van de voetballers die na een vliegtuigcrash moet zien te overleven in de wildernis.

Pixie Davies

Bronwyn Bruntley heeft in ‘Miss Peregrine’ een bovennatuurlijke fysieke kracht, zeker voor een tienjarig meisje. Zij wordt vertolkt door Pixie Davis, die vier jaar eerder haar debuut maakte met dramareeks ‘The Secret of Crickley Hall’ op de BBC.

Twee jaar na haar bijrol in ‘Miss Peregrine’ brak Pixie Davies door met haar rol als Annabel Banks in de sequel ‘Mary Poppins Returns’. De nog maar 15 jaar oude actrice verscheen sindsdien ook in de animatiereeksen ‘101 Dalmatian Street’ en het aankomende ‘The Magician’s Elephant’. Het is nog even wachten op de volgende grote rol, maar daar heeft de jonge actrice nog alle tijd voor.

Milo Parker

Nevenpersonage Hugh Apiston, een jongen met een nest levende bijen in zijn buik, wordt vertolkt door de jonge Milo Parker. Die maakte zijn debuut in de onafhankelijke Britse sfiencefictionfilm ‘Robot Overlords’, waarna hij in de film ‘Mr. Holmes’ mocht aantreden naast niemand minder dan Ian McKellen. Voor die rol werd hij meermaals genomineerd voor awards. Op de British Independend Film Awards in de categorie beloftevolle nieuwkomer, op de Critic’s Choice Movie Awards, de London Film Critics’ Circle Awards en de Saturn Awards als beste jonge acteur.

Na 2016 werd Milo Parker gecast in het Britse comedy-drama ‘The Durrells’, waarin hij vier seizoenen lang een van de hoofdrollen had. Opnieuw viel zijn prestatie op bij awardsshows als de Young Artist Awards en de TV Times Awards, maar kon hij zijn nominaties niet verzilveren.

Raffiella Chapman

Claire Densmore, die net als de andere jonge personages in het tehuis van Miss Peregrine woont, heeft de bedenkelijke gave dat ze een tweede mond heeft op haar achterhoofd. Het personage wordt gespeeld door Raffiella Chapman, die gestaag bezig is aan een opmars in zowel Groot-Brittannië als de Verenigde Staten.

Na een eenmalige rol in politieprocedurale ‘Law & Order: UK’ werd ze gecast als Lucy Hawking, de dochter van Stephen Hawking in de film ‘The Theory of Everything’. Intussen speelde ze een rol in dramareeks ‘Trauma’, acteerde ze naast Mark Wahlberg en Chiwetel Ejiofor in ‘Infinite’ en kreeg ze de hoofdrol in de dystopische sciencefictionfilm ‘Vesper Seeds’, die momenteel in productie is. Niet slecht voor een actrice die vandaag nog maar 14 jaar oud is.

Bekijk ‘Miss Peregrine's Home for Peculiar Children’ op vrijdag om 21u45 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top