Radiostemmen en gezonde gewoontes in 'Het zomert bij Margriet'

Films | Margriet Hermans ontvangt deze week in het Nordic House in Gent twee radiomakers van Radio 2 en een gezondheidscoach die meer is dat “de zus van”. Sven Pichal, Christel van Dyck en Claudia Van Avermaet komen langs voor een goed gevulde zomerdag in ‘Het zomert bij Margriet’.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De dag begint uiteraard met een heerlijk ontbijt. Terwijl Margriet normaal naar de lokale bakker zou gaan om een broodje, heeft Claudia Van Avermaet wat anders in petto. Haar stokpaardje is namelijk gezonde voeding, een onderwerp waar ze al verschillende boeken over pende. Volgens haar is het geen goed idee om zo veel koolhydraten te eten, en dus heeft ze een gezond, maar heerlijk ontbijt klaar voor Margriet en de andere gasten.

Een gezonde geest hoort thuis in een gezond lichaam, dus na het ontbijt begeleidt Claudia Margriet in een yogasessie, iets waarvan Sven bijvoorbeeld toegeeft dat hij er geen tijd voor maakt. “Ik heb altijd iets beters te doen”, zegt hij. Verschillende meningen zorgen ook bij Margriet voor de interessantste gesprekken.

Sven en Christel presenteren beiden op Radio 2. Sven beschermt consumenten met ‘De Inspecteur’ en Christel is met programma’s als ‘De rotonde’ een vaste waarde. Al staat ze steeds dichter bij haar pensioen. Daar ziet ze naar eigen zeggen niet tegenop, want ze zal zich alvast nooit vervelen. Naast mee zorgen voor haar kleinzoon die binnenkort op de wereld komt, zal ze vooral veel tijd kunnen vrijmaken voor zichzelf. Bijvoorbeeld door te reizen, iets waar de gasten duidelijk van kunnen genieten. Of door te grasduinen op een rommelmarkt, zoals ze demonstreren.

Margriet en haar gasten ronden de dag af in de keuken, waar ze een gerecht uit een maaltijdbox klaarmaken. Het is hun eerste keer, maar met de vooraf afgemeten porties kunnen ze hopelijk toch lekkere Oostendse garnalen op hun bord toveren.

De vijfde aflevering van 'Het zomert bij Margriet’ is vanaf dinsdag beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-optie van Proximus? Dan vind je Pickx+ terug op zender 263! Ontdek het volledig aanbod van Pickx+ via de tv-optie ‘Pickx All Stars’ van Proximus Pickx! 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top