Krijgt Boljevic een nieuwe kans bij Standard?

Jupiler Pro League | Aleksandar Boljevic vertoefde vorig seizoen in de B-kern van Standard, maar tegen KRC Genk mocht hij afgelopen weekend plots weer opdraven. Krijgt de flankaanvaller een nieuwe kans bij de Luikenaars?

Door Proximus

Deel dit nieuws

Aleksandar Boljevic zat niet in de selectie voor de wedstrijd op de eerste speeldag tegen AA Gent, maar hij behoorde wel tot de kern tegen KRC Genk. Dat was voor iedereen een verrassing, aangezien hij vorig seizoen in de B-kern zat en geen minuut in actie kwam bij de Luikenaars. Ronny Deila geeft echter iedereen een nieuwe kans en hij liet dus zien dat Boljevic voorlopig nog tot zijn plannen behoort. Het was opvallend dat Boljevic mocht invallen tegen Racing Genk en hij speelde zo voor het eerst sinds 8 november 2020 voor de Waalse club.

In het vagevuur

Tijdens het seizoen 2020-2021 was de ster van Boljevic tanende. Hij kwam het eerste deel van het seizoen amper 6 keer in actie, waarin hij 331 minuten mocht afwerken. In januari 2021 verhuurde Standard hem aan Eupen, waar hij in 9 van de 12 wedstrijden in actie kwam. Hij deed er dus het nodige ritme op.

Bij Standard rekenden ze echter niet meer op Boljevic en hij mocht in de zomer van 2021 andere oorden opzoeken. Alleen was er amper interesse en de Montenegrijn vond geen nieuwe werkgever. Hij werd naar de B-kern gestuurd, waarin hij het hele seizoen zou vertoeven.

Opnieuw gelanceerd door Deila

Iedereen verwachtte dat Boljevic na de overname door 777 Partners één van de vele spelers zou zijn die andere oorden moest gaan opzoeken. Maar Ronny Deila ziet het duidelijk anders en hij liet in de voorbereiding iedereen opdraven. Boljevic wist zich duidelijk in de gratie van de Noorse trainer te spelen, want hij kreeg dus een kans tegen KRC Genk.

Scoorde hij punten tegen Racing Genk en mag Boljevic zondag tegen Cercle Brugge weer opdraven? De flankaanvaller moet dan wel een beter niveau halen dan voorheen, want in zijn eerste periode bij Standard kon hij nooit echt overtuigen. Boljevic kan profiteren van het feit dat Standard momenteel niet overloopt van de kwaliteit en dat de kern niet heel ruim is. Het is misschien wel zijn laatste kans om te tonen dat hij van waarde kan zijn in de Vurige Stede.

Het programma van speeldag 3 van de Jupiler Pro League:

Vrijdag 5 augustus

Zaterdag 6 augustus

Zondag 7 augustus

Volg de Jupiler Pro League, met zondag vanaf 13u10 het treffen tussen Standard en Cercle Brugge, het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top