Michael Murillo staat voor een nieuwe start bij Anderlecht

Jupiler Pro League | RSC Anderlecht speelde een heel matige wedstrijd tegen Cercle Brugge en verloor met 1-0. Zomeraanwinst Abdulrazak Ishaq kende een zeer moeilijke partij en kreeg een rode kaart. Michael Murillo komt zo weer in beeld.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Anderlecht betaalde deze zomer bijna 4 miljoen euro aan het Zweedse Norrköping om Abdulrazak Ishak aan te trekken. Paars-wit verwacht veel van de duurste zomeraanwinst. "We volgen Ishaq al een hele tijd en we zijn heel blij dat we hem nu kunnen toevoegen aan de groep. Ishaq heeft enerzijds veel fysieke kwaliteiten; hij is snel, wendbaar, heeft volume en speelt met veel agressiviteit. Anderzijds beschikt hij ook over veel technisch vermogen waardoor hij polyvalent inzetbaar is", vertelde CEO Peter Verbeke bij de komst van de speler op de officiële kanalen van Anderlecht.

Mazzu steunt Ishaq

De 20-jarige Nigeriaanse belofte heeft het voorlopig niet onder de markt. Hij mag in het systeem van Felice Mazzu de rechterflank voor zijn rekening nemen, maar defensief en offensief is het nog zoeken voor hem. Defensief laat hij nog wat steken vallen en aanvallend is hij voorlopig nog te schuchter. Tegen Cercle Brugge kreeg hij ook nog eens een rode kaart, wegens een elleboog(je). Daardoor mist hij de wedstrijd tegen Seraing.

Felice Mazzu sprak na de match over die uitsluiting. "We zullen Ishaq de komende dagen proberen de positieve energie te laten terugvinden", zei hij op de persconferentie na de match tegen Cercle. Mazzu kan echter weer rekenen op Michael Murillo, die er drie schorsingsspeeldagen heeft opzitten na zijn rode kaart van vorig seizoen tegen Union SG. De rechtsachter leek op weg naar een vertrek en ploegen zoals Burnley, Valencia en Rode Ster Belgrado werden genoemd, maar er kwam geen concreet voorstel uit de bus. Murillo krijgt dus weldra weer een kans in de basis.

Scherpere Murillo?

De 26-jarige Panamees heeft alle kwaliteiten voor een topcompetitie: fysiek sterk, goed in de duels, een goede techniek en hij is zeker snel genoeg. Alleen gaat het licht nog te vaak uit in zijn bovenkamer, want de international verliest soms de focus. Daardoor slikte RSCA vorig jaar domme tegengoals en pakte Murillo overbodige rode kaarten. Toch rekent Mazzu op hem. "Murillo is volgende week wel terug om hem eventueel te vervangen. Hij traint mee en speelde ook al met de U23", aldus de coach.

Murillo had vorig seizoen geen concurrent op zijn positie, waardoor hij zich te zeker waande van zijn basisplaats. Die is er nu dus wél bij Ishaq, ook al kon die tot op heden nog niet overtuigen. De aanwezigheid van Ishaq kan er misschien wel voor zorgen dat Murillo geconcentreerder gaat voetballen en zo een stabiel niveau haalt. Daardoor zou de transfer van Ishaq mogelijk nog een extra meerwaarde kunnen betekenen.

Volg de Jupiler Pro League, met zondag om 18u30 het treffen tussen RSC Anderlecht en RFC Seraing, het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top