Boli Bolingoli, rots in de Mechelse branding?

Jupiler Pro League | De derde speeldag in de Jupiler Pro League is aangebroken. KV Mechelen ontvangt Union Achter de Kazerne, en wellicht zal een oude bekende weer het Mechelse gras betreden: Boli Bolingoli, sinds kort actief bij de Maneblussers. Kan de neef van Romelu Lukaku zijn carrière herlanceren in Mechelen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bolingoli raakte vorig jaar op een zijspoor bij de Schotse topclub Celtic, dat hem verhuurde aan FK Oefa, de voorlaatste in de Russische Premjer-Liga godbetert. Door de Russische invasie van Oekraïne werd het huurcontract van Bolingoli vroegtijdig verbroken, waardoor de verdediger zelfs nooit zijn officiële debuut maakte voor de club. Uiteindelijk streek hij vorige maand neer in onze contreien, bij de Kakkers.

De linkerflankverdediger tekende een contract voor twee seizoenen bij KV Mechelen. Het leek een goede zet: Bolingoli brengt een rugzak aan ervaring mee naar Mechelen en kent de Jupiler Pro League als zijn broekzak. Zo kwam de Antwerpenaar met Congolese roots al uit voor Club Brugge en Sint-Truiden.

Met zijn transfer stapte Bolingoli in de voetsporen van zijn nonkel, Roger Lukaku. Die streek 25 jaar geleden neer in Mechelen. “Ik heb nog niet met Roger gepraat over KV Mechelen”, lachte de neef van Romelu Lukaku bij Gazet Van Antwerpen. “Ik was gewoon op zoek naar een club waar je een familiegevoel merkt. Vanaf het eerste contact werd dat meteen duidelijk. Ik wil weer spelen en plezier hebben. Dat is mijn eerste doel bij KV.”

Vaste basisplaats?

Bolingoli is met zijn ervaring een versterking in de Mechelse verdediging, die nieuwe coach Danny Buijs na de eerste speeldag nog bekritiseerde: “Centraal achterin gaan we de mist in”, analyseerde de Nederlander onverbloemd in Het Belang Van Limburg de eerste tegengoal van Antwerp. “Op een bal van dertig meter mag je zo niet in de fout gaan. Dat was gewoon niet goed verdedigd.”

Bolingoli stond nog niet op het veld op het moment dat die eerste tegentreffer viel. De bankzitter viel pas in de 71ste minuut in voor Alec Van Hoorenbeeck, en deed dat volgens Het Belang Van Limburg “met veel grinta”. De kritiek van Buijs op zijn eigen verdediging indachtig, leek Bolingoli verzekerd van een basisplaats op de tweede speeldag, op het veld van KV Oostende. En zo geschiedde. Bolingoli verzoop echter mee met zijn team aan de kust en wrong de beste Mechelse kans de nek om. De centrale as in de Mechelse defensie verkeerde kennelijk nog in vakantiemodus, want de Oostendse spitsen sneden erdoor als een mes door boter.

Bij de tweede tegengoal gaf Bolingoli doelpuntenmaker Atanga te veel vrijheid. Aan de rust stond Malinwa 2-0 achter en werd Bolingoli geslachtofferd voor middenvelder Geoffry Hairemans. De prestatie van Bolingoli kreeg de magere score van 5,5 op 10 in Gazet Van Antwerpen. Kan hij zich tegen Union herpakken en beslag leggen op een definitieve titularisplaats in het elftal van Buijs?

Het programma van speeldag 3 van de Jupiler Pro League:

Vrijdag 5 augustus

Zaterdag 6 augustus

Zondag 7 augustus

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top