Dieumerci Mbokani terug in de Jupiler Pro League?

Sport | De zomermaanden zijn synoniem met de zomermercato in de voetbalwereld, en met het WK in aantocht is het de jongste weken een drukte van jewelste op de transfermarkt. Proximus Pickx brengt je een dagelijkse update van de laatste transfers en geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ziet de Jupiler Pro League binnenkort één van zijn verloren zonen terug? Dieumerci Mbokani, die actief was voor Anderlecht, Standard en Antwerp, heeft zijn contract verbroken bij Kuwait SC in Koeweit. De Congolese spits sluit een terugkeer naar België niet uit, waar hij nog veel ploegen van dienst zou kunnen zijn.

KV Oostende heeft zijn defensie versterkt door de centrale verdediger Osaze Urhoghide voor één jaar te huren van Celtic (met een optie tot koop). De Engelsman speelde eerder voor de kustploeg in de laatste zes maanden van het seizoen 2021-2022. Dillon Phillips, van zijn kant, zal de concurrentie aangaan met Guillaume Hubert op de keeperpositie. Hij was eerder bij Cardiff City actief.

Vitinho verlaat Cercle Brugge voor Burnley. Vincent Kompany is duidelijk zeer actief op de Belgische transfermarkt. De rechtsback sluit zich aan bij Samuel Bastien en Josh Cullen in de Championship. Jack Hendry en Manuel Benson worden naar verluidt ook overwogen.

Barcelona blijft knallen

Op het internationale front is Nahuel Molina de nieuwe rechtsback van Atletico Madrid geworden. De 24-jarige Argentijn komt voor een bedrag van 20 miljoen euro over van Udinese.

Olympique Marseille zou een grote slag kunnen slaan door de ervaren Chileen Alexis Sanchez aan te trekken. De voormalige Barcelona-speler moet zijn contract bij Inter ontbinden voordat de deal kan doorgaan, aldus La Provence. OM is niet bereid om een transfersom te betalen bovenop zijn salaris.

Tot slot wordt uitgekeken naar de komst van Jules Koundé bij Barcelona. Sevilla en de Catalanen hebben naar verluidt een akkoord bereikt ter waarde van 50 miljoen euro (+ 5 miljoen euro aan bonussen). De deal wordt vrijdag officieel beklonken, volgens de krant L'Equipe.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top