Oefenduels CPL: Jong Genk maakt indruk tegen MVV

Sport | Beloftenkampioen Jong Genk liet zich nog niet te vaak horen in de aanloop naar haar debuutseizoen bij de profs. De Limburgers maakten nog geen grote aanstalten om een +23 speler aan de selectie toe te voegen en coach Hans Somers werkt in alle rust en sereniteit toe naar de Genkse openingsmatch tegen zijn ex-club Lierse.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na een geslaagde stage in het Nederlandse Valkenswaard oefenden de jonge Genkies woensdag tegen de Nederlandse tweedeklasser MVV Maastricht. Die had eerder SL16 al een hak gezet in de oefencampagne (2-0), maar tegen Jong Genk liep het minder goed af voor de de Nederlandse Limburgers.

Jong Genk greep MVV meteen bij de keel en scoorde na amper zes minuten al een eerste keer via Diawara. De beloftenkampioen bleef ook daarna een strak tempo ontwikkelen en liep voor het halfuur zelfs nog uit tot 3-0 (goals Van de Perre en Arabaci).

Na de pauze kon MVV - mede door een vroege tegentreffer - het evenwicht wat herstellen en toen STVV-huurling Steuckers er na 70 minuten 3-2 van maakte, kregen de Genkse beloften het nog even warm. Maar Jong Genk hield stand en werd in het slot nog wat geholpen door landgenoot Labylle, die tien minuten voor tijd nog een tweede gele (en dus rode) kaart incasseerde.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top