Tweede rit in Ronde van Polen eindigt venijnig

Wielersport | De openingsrit was op maat gesneden van de sprinters, met een finish in een afdaling, maar in de finale van de tweede etappe van de Ronde van Polen zullen de renners het over een andere boeg moeten gooien.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Van Chelm naar Zamosc wordt het peloton van de Ronde van Polen getrakteerd op bijna 204 km: een beetje minder dan de dag ervoor. Het profiel van de etappe wijzigt licht, met een reeks hobbels in het midden van het parcours die aanleiding kunnen geven tot een ontsnapping. Maar omdat de laatste 60 kilometer relatief vlak zijn, zou het peloton de ontsnapping nadien kunnen terughalen, waarna de rit wellicht zal uitmonden in een sprint, zoals gisteren.

De finale van deze tweede etappe van de Ronde van Polen zal vuurwerk geven. In tegenstelling tot gisteren, waar alles beslist werd in een afdaling die de snelheid de lucht injoeg, zal de finale van deze zondag 31 juli bergop zijn. De winnaar zal dus uit ander hout gesneden zijn.

Drafting

Meer dan gisteren zullen de sprinterstreinen van groot belang zijn om de kandidaat-winnaars te lanceren. De renners zullen alles uit de kast moeten halen om de hoogtemeters, die allesbehalve onoverkomelijk zijn voor profsprinters, te overleven en goed gepositioneerd te zijn voor de eindsprint. De techniek van drafting, slipstreaming of stayeren, waarbij renners kort achter hun voorligger fietsen om de luchtweerstand te verminderen, zal cruciaal zijn. Daarom zullen ervaren ploegen als Quick Step-Alpha Vinyl wellicht in het voordeel zijn.

Onder de favorieten van de dag vinden we natuurlijk Mark Cavendish (Quick Step-Alpha Vinyl) maar ook Arnaud Démare (Groupama-FDJ) die, ook al draait zijn treintje soms vierkant, sterk is en deze finale bergop zou moeten aankunnen. Phil Bauhaus (Bahrain-Victorious) is ook geschikt voor dit soort finish en de Belg Jordi Meeus (Bohra) kan zich misschien in de strijd mengen als zijn kopman Sam Bennett uitvalt.

Volg de Ronde van Polen elke dag live vanaf 15u op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Proximus Pickx Sports. Interviews en hoogtepunten van de koers zijn te vinden op pickx.be.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top