Fresh Screens presenteert het drama ‘The Story of My Wife’ met Léa Seydoux

Films |

Elke week brengt ‘Fresh Screens’ op Pickx+ je helemaal op de hoogte van de laatste nieuwtjes uit de filmwereld. In deze nieuwe aflevering ontdek je een film die vorig jaar op het filmfestival van Cannes werd gepresenteerd: ‘The Story of My Wife’. In de film speelt Léa Seydoux, even overtuigend als altijd, in een drama dat ze zich eigen heeft gemaakt. Proximus Pickx vertelt je er alles over.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘The Story of My Wife’ is een bewerking van een gelijknamige roman, geschreven door Milán Füst in 1942. Het werd op het grote scherm gebracht door de Hongaarse regisseur Ildiko Enyedi, die bijzonder gesteld was op het boek. Ten slotte waren nog getalenteerde acteurs nodig om het verhaal te dragen: niemand minder dan Léa Seydoux en Gijs Naber namen de hoofdrollen op zich.

Dit drama, dat zich afspeelt in de jaren 20, gaat over liefde. Het vertelt het verhaal van een koppel zoals geen ander. Het begint allemaal wanneer kapitein Jakob een gekke weddenschap aangaat met een van zijn vrienden. Hij verklaart dat hij zal trouwen met de eerste vrouw die het café waar ze op dat moment zitten binnenstapt. Lizzy komt opdagen en aanvaardt het gekke voorstel om te trouwen met de matroos die ze niet kent.

De film verkent diepe innerlijke vragen. Tussen jaloezie, trouw en geheimen, probeert het koppel elkaar te temmen en te begrijpen. Léa Seydoux speelt een Lizzy die zachter wordt voorgesteld dan ze is, want ze aarzelt niet om haar wereldje te manipuleren. Gijs Naber brengt de norse zeeman tot leven die zich verliest in de angst om zijn geliefde te zien ontsnappen.

Ontmoet Gijs Naber en Ildiko Enyedc

‘Fresh Screens’ had de gelegenheid om te praten met de crew van dit kostuumdrama op het filmfestival van Cannes 2021. Op dit festival ging ‘My Wife’s Story’ in première. Gijs Naber, de Nederlandse acteur die de hoofdrol speelt, vertelde hoe hij aan zijn rol in deze internationale film is gekomen. Hij heeft het ook over de diepgang van zijn rol. Zijn personage is aanwezig in bijna elke scène van de film, die bijna drie uur duurt. Hij moest diep in het verhaal duiken om deze genuanceerde rol overtuigend te kunnen spelen.

Regisseur Ildiko Enyedi vertelt op haar beurt over de impact die deze film op de kijker kan hebben. Volgens haar blijkt dat iedereen een eigen versie van dit verhaal in het hoofd heeft. Enyedi hoopt dat de film een uitnodiging kan zijn voor haar publiek om aan zichzelf te werken, en te beseffen dat we allemaal onze eigen innerlijke vragen hebben.

‘The Story of My Wife’ verkent de realiteit van de gevoelens van een man en een vrouw, maar ook (en vooral) de mens. Dit intrigerende verhaal over liefde en drama is nu in de bioscoop te zien.

Kijk op donderdag 2 juni om 19u naar 'Fresh Screens', exclusief op de tv-zender Pickx+ (zender 13). Woon je in Brussel en heb je het Nederlandstalige tv-pakket? Dan kan je Pickx+ vinden op kanaal 263. Ontdek het volledige Pickx+ aanbod via de TV-optie 'Pickx All Stars' van Proximus Pickx!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top