Deze artiesten mag je niet missen tijdens vernieuwde editie van Suikerrock

Festivals | Tijdens het laatste weekend van juli zakt menig muziekliefhebber af naar Tienen. De organisatoren pakken dit jaar uit met een nieuwe locatie, al blijven ze trouw aan hun concept. Aan de hand van nationale en internationale artiesten willen ze bezoekers van alle leeftijden een portie muziek aanbieden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het gezellige festival Suikerrock vond 35 jaar lang plaats in het stadscentrum van Tienen. Na twee uitgestelde edities door de coronapandemie greep de organisatie de kans om andere oorden op te zoeken. Suikerrock doet zijn naam vanaf nu alle eer aan en verhuist naar het Bietenplein achter de Tiense Suikerraffinaderij. Daar krijgt het evenement meer ruimte, waardoor de verschillende podia en (zoete) foodstanden beter tot hun recht kunnen komen.

Acoustic stage

Terwijl de Mainstage traditiegetrouw heel wat bekende artiesten en bands zal verwelkomen, tref je ook bijzondere muzikanten op de DJ Stage of de Acoustic stage. Op dat laatste podium kan je donderdag al terecht voor een heel speciaal optreden. De 16-jarige Isa geeft er het beste van zichzelf in een show waarbij ze heel wat ‘tiener-emoties’ aan bod laat komen. Haar pure en unieke muziek wordt door haar warme stem naar een hoger niveau getild. 

Ook op vrijdag plant Suikerrock een bijzondere artiest op de acoustic stage. Isaac Roux is het singer-songwriter project van Louis De Roo. De winnaar van de publieksprijs op Humo’s Rock Rally 2022 brengt een combinatie van indie-folk met dromerige elektronica. Daarvoor deed hij ervaring op aan het Liverpool Institute of Performing Arts, een instituut mede opgericht door Paul McCartney. Als je weet dat De Roo les kreeg van het voormalige lid van The Beatles, dan kan je je verwachten aan een hele bijzondere portie muziek. 

Op zaterdag kan je op het podium luisteren naar Berre. De 21-jarige zanger is enorm populair op TikTok en lanceerde net voor de zomer zijn eerste single ‘Say my name’. Hij werd prompt genomineerd voor de Radio 2 Zomerhit en zal het publiek met zijn krachtige stem ongetwijfeld inpakken. Zondag, de laatste dag van het festival, kan je op de Acoustic stage onder meer luisteren naar een solo-optreden van Sam Valkenborgh, de frontman van Fixkes.

DJ Stage

Voor wie liever luistert naar electronische en dancemuziek, bouwen de organisatoren van Suikerrock ook een DJ Stage. Daar tref je donderdag een van Vlaanderens meest bijzondere DJ-duo’s ‘Discobaar a moeder’. Wat begon als een cafégrap tussen twee vinylfreaks groeide intussen uit tot een Antwerps fenomeen dat al in het Sportpaleis en op Tomorrowland mocht optreden. 

Vrijdag kan het publiek op dat podium kijken naar nieuw aanstormend talent in de DJ-wereld. YouTubefenomeen Average Rob maakt er zijn opwachting met Omdathetkansoundsystem. Zaterdag kiest de organisatie met vooral techno, deep house en Drum&Bass voor een iets alternatievere line-up. Dan vind je er artiesten als Sosu, Chronic & Boogie en DJ Lektroluv. Een dag later geeft Suikerrock de jongere artiesten een kans en staan opkomende talenten als Soundwarz en Wonbeat & Purpose geprogrammeerd.

Mainstage

We kozen in dit geval voor ‘save the best for last’, want op de Mainstage ontvangen de organisatoren dit jaar heel wat grote namen uit binnen- en buitenland. Op donderdag mag het publiek zich al verwachten aan het Belgische toptalent Emma Bale. Met hits als ‘All I Want’, ‘Fortune Cookie’ (met Milow) en ‘Run’ wist ze eerder al het grote publiek te overtuigen, maar ook haar nieuwste hits ‘Cut loose’ en ‘Curaçao’ doen het heel erg goed. 

Terwijl je op vrijdag het concert van De Mens zeker niet mag missen, blijf je best ook tot 22u. Dan kan je er kijken naar een show van White Lies. Na Rock Werchter, de Lotto Arena en de AB laten ze hun talent nu los op Suikerrock. Verwacht je aan een intensieve ervaring met de melancholische stem van Harry McVeigh die vaak tot lang na het concert blijft nazinderen. 

Op zaterdag beleef je aan de Mainstage concerten van de Compact Disk Dummies, The Subs en Zwangere Guy. Vooral naar de Brusselse rapper is het erg uitkijken. Hij ontpopte zich de laatste jaren tot een grote naam in de Belgische hiphopscene en is deze zomer maar op vier verschillende festivals te zien, Suikerrock is er daar een van! 

‘Going out with a bang’, moeten de organisatoren van Suikerrock gedacht hebben. Zondag mogen Belgische topnamen als De Kreuners, Clouseau en Niels Destadsbader het gezellige festival afsluiten. Elk van hen behoeft geen introductie en eigenlijk kunnen we je slechts één boodschap meegeven: trek dit weekend richting Tienen!

Tickets en info kan je via deze website terugvinden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top