Diego Costa maakt mogelijk opmerkelijke comeback in La Liga

La Liga | Diego Costa lijkt zich te mogen opmaken voor een terugkeer in La Liga. De 33-jarige aanvaller heeft immers een voorstel gekregen van de Spaanse eersteklasser Rayo Vallecano. Zien we Costa komend seizoen terug op de Spaanse velden?

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Spaanse krant Mundo Deportivo bracht het nieuws naar buiten dat Rayo Vallecano Diego Costa een contractvoorstel van één jaar plus optie voor nog een jaar heeft gedaan. De spits, die er een miljoen euro kan gaan verdienen, is een vrije speler nadat zijn contract bij het Braziliaanse Atlético Mineiro in januari afliep. Met 5 goals in 19 wedstrijden was hij er nog goed voor een aantal doelpunten. Costa wil met zijn familie graag terugkeren naar Madrid, waar hij altijd graag heeft gewoond.

Diego Costa kent Rayo Vallecano maar al te goed. Hij speelde er in 2012 een aantal maanden op huurbasis. De spits kende er toen een zeer goede passage met 10 treffers en 4 assists in 16 wedstrijden. Nadien keerde hij terug naar Atlético Madrid en daar maakte hij grote furore. Bij de Madrilenen was Costa goed voor in totaal 83 doelpunten en 36 assists in 216 partijen. Hij versierde een transfer naar Chelsea, dat destijds 38 miljoen euro betaalde, waar hij 58 keer wist raak te treffen en 24 assists uit te delen in 120 wedstrijden.

Duo Costa-Falcao

Rayo Vallecano heeft wel een voorkeur voor spitsen met een groot verleden. De Spaanse club heeft met Radamel Falcao immers al een zeer ervaren aanvaller in de rangen. De 36-jarige Colombiaanse aanvaller, die net als Costa voor onder meer Atlético Madrid en Chelsea uitkwam, kwam vorige zomer naar de Spaanse ploeg en hij ligt er nog een jaar onder contract. Falcao scoorde vorig seizoen 6 keer in 21 wedstrijden.

Opvallend: Falcao en Costa vormden in het seizoen 2012-2013 een magisch duo bij Atlético Madrid. Costa scoorde 20 keer en leverde 13 assists af in 44 wedstrijden, terwijl Falcao 34 keer scoorde en 3 assists uitdeelde in 41 partijen. In het seizoen 2015/2016 speelde het duo weer samen bij Chelsea, maar dat was geen groot succes. Costa schitterde er wel met 16 doelpunten en 11 assists in 41 wedstrijden, terwijl Falcao aftikte op slechts 1 goal in 12 wedstrijden. Gaan beiden bij Rayo Vallecano nog eens als vanouds samen brokken maken?

Volg het nieuwe La Liga-seizoen op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top