Mangala lonkt naar Premier League, Club Brugge bekijkt Ecuadoriaanse verdediger

Sport | De zomer staat traditioneel in het teken van de transferperiode in de voetbalwereld. Met het WK van later dit jaar in aantocht, zullen veel spelers een goeie transfer in de wacht willen slepen om zich bij hun nieuwe club de kijker van de bondscoaches te spelen. Proximus Pickx bezorgt je elke dag een update van de laatste transfers en geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ex-Rode Duivel Kevin Mirallas heeft een nieuwe werkgever gevonden. De 34-jarige flankaanvaller ondertekende een contract voor één seizoen bij het Cypriotische AEL Limassol. Mirallas was contractvrij na een half jaar loondienst bij het Portugese Moreirense. Hij kwam niet verder dan acht wedstrijden en één goal.

Van een oude Rode Duivel naar een nieuwe dan maar. Orel Mangala, die in maart dit jaar zijn eerste caps pakte in de oefenduels tegen Ierland en Burkina Faso, verlaat naar alle waarschijnlijkheid het Duitse Stuttgart. Nottingham Forest, pas gepromoveerd naar de Premier League, lijkt de nieuwe bestemming te worden van Mangala. Een deal van 15 miljoen euro tussen de twee clubs zou volgens The Athletic rond moeten zijn. 

Mukiele richting PSG

Volgens de Franse sportkrant L’Équipe is op een aantal punten en komma’s na de overgang van Nordi Mukiele van RB Leipzig naar PSG zo goed als rond. Met de transfer zou zo’n 16 miljoen euro gemoeid zijn. Het zou niet de enige transfer zijn waarmee de Parijzenaars bezig zijn. Ook Renato Sanchez van Lille staat hoog op het verlanglijstje. Aan de andere kant lijkt Presnel Kimpembe te mogen vertrekken uit de Franse hoofdstad. Atlético Madrid en Chelsea lijken te gaan uitmaken wie de 26-jarige centrale verdediger zal overnemen. 

Ook Lionel Messi lijkt niet tot het einde van zijn carrière bij PSG te blijven. Joan Laporta, die na 11 jaar terugkeerde als voorzitter van FC Barcelona, maakte er geen geheim van om ooit Lionel Messi terug te willen halen naar de Catalaanse hoofdplaats. Volgens Laporta is het verhaal van Messi bij Barcelona nog niet voorbij. Gezegd wordt dat Barcelona een move zal doen in de zomer van 2023, wanneer het contract van Messi bij PSG afloopt.

Frans talent richting Bayern

Bayern München lijkt een inkomende transfer te gaan doen met het oog op de toekomst. De Beierse topclub is namelijk druk in de weer om Mathys Tel weg te halen bij Stade Rennais. Tel kwam afgelopen seizoen slechts 49 minuten in zeven matchen in actie in de Ligue 1. De 17-jarige linksbuiten is een jeugdproduct van Stade Rennes en was al kapitein van de Franse U17-ploeg waarvoor hij vijf keer scoorde in negen wedstrijden. Voor de U18 van Les Blues kwam Tel al tot vijf goals in zes matchen. Tel is momenteel bezig met zijn medische keuring. Verloopt die vlekkeloos, dan zit er niets meer in de weg om een overgang van zo’n 30 miljoen euro af te ronden.

Wesley Moraes, een oude bekende vanop de Belgische voetbalvelden gaat andere oorden opzoeken. De Braziliaanse ex-spits van Club Brugge zal komend seizoen uitkomen voor de Spaanse tweedeklasser Levante. Die zal Wesley huren van Aston Villa tot het einde van dit seizoen. Sinds een zware knieblessure probeert de Braziliaan zijn oude vorm van bij Club Brugge terug te vinden. 

Club Brugge is momenteel druk aan het overleggen met AC Milan voor een overgang van Charles De Ketelaere richting de Italiaanse landskampioen, maar tegelijk probeert het blauw-zwarte bestuur verdedigende versterking vast te leggen. Volgens Het Laatste Nieuws staat Joel Ordóñez hoog op de verlanglijst van Club Brugge. Ordóñez is een Ecuadoriaanse centrale verdediger van 18 jaar die momenteel onder contract ligt bij Independiente del Valle in eigen land.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top