Cyriel Dessers wil zich opnieuw bewijzen tegen Standard

Sport | Cyriel Dessers vierde zijn terugkeer in de Jupiler Pro League met een doelpunt tegen Club Brugge, al had de aanvaller meer moeten scoren. De Nigeriaanse international wil zondag om 13u30 KRC Genk in eigen huis voorbij Standard loodsen, al is het koffiedik kijken of hij dan nog in Genk speelt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club Brugge won met 3-2 van KRC Genk, maar Brandon Mechele kende een namiddag om zo snel mogelijk te vergeten. Hij zag af tegen Cyriel Dessers en hij mocht Simon Mignolet bedanken dat die meermaals de meubelen redde bij Club. Dessers scoorde de 1-1, maar hij miste twee keer oog in oog met Mignolet, waardoor hij toch met een wrange nasmaak van het veld stapte. De ex-speler van Feyenoord liet wel zien dat hij nog met zijn hoofd in Genk zit.

Gaat Dessers alsnog vertrekken?

Dessers, die door de Brugse aanhang stevig werd uitgefloten, liet zich zeker opmerken bij zijn terugkeer op de Belgische velden. Hij was sterk in de duels, was een goed aanspeelpunt voor zijn teamgenoten en was bijzonder dreigend voor doel. Trainer Wouter Vrancken zag dat het goed was, al had Dessers meer dan één keer kunnen scoren. Maar kan Vrancken dit seizoen op de spits rekenen? Dat is nog geen zekerheid.

Dessers sluit niet uit dat hij de Cegeka Arena weer gaat verlaten, omdat hij dolgraag in een grote competitie aan de slag wil. Na een geslaagd jaar bij Feyenoord, waar hij op huurbasis actief was en topschutter werd in de Conference League, was hij graag in Rotterdam gebleven. Feyenoord besliste echter om de aankoopoptie van 4 miljoen euro niet te lichten, omdat de club toen niet die financiële middelen had. Na enkele uitgaande transfers is dat geld er nu wél, maar de optie is verlopen en Genk zal meer willen.

Italiaanse media koppelden Dessers afgelopen week aan de Italiaanse promovendus Cremonese. In Het Laatste Nieuws liet de 27-jarige aanvaller verstaan dat hij een transfer naar de Serie A zeker ziet zitten en dat er wel wat aan het bewegen is. Genk wil zijn spits graag houden, maar Paul Onuachu loopt ook nog altijd rond bij de Limburgers. Dessers zal wellicht aantreden tegen Standard en als hij daar weer goed weet te spelen, zal Head of Football Dimitri De Condé nog minder geneigd zijn om de spits te laten vertrekken.

Volg de Jupiler Pro League, met onder meer KRC Genk-Standard op zondag 31 juli vanaf 13u op Eleven Pro League 1, het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top