Oefenduels 1B: één draw en twee nederlagen in drie duels tegen de Noorderburen

Sport | Vrijdag stonden er alweer drie oefenduels op het programma bij de Challenger Pro League-teams. RWDM, Beveren én Club NXT sparden allemaal tegen een Nederlands team. Alledrie kwamen ze op voorspong, maar uiteindelijk slaagde geen enkel Belgisch team erin om de zege over de streep te trekken.

RWDM boekte vanop hun oefenkamp in Nederland een meer dan degelijk 1-1 gelijkspel tegen de Nederlandse Eredivisionist Heerenveen. De Brusselaars kwamen al na vijf minuten voetballen op voorsprong via nieuwkomer Smeets, maar op het halfuur zette Halilovic de bordjes weer gelijk. Nadien werd er niet meer gescoord.

Ook SK Beveren speelde vrijdag een oefenduel bij de Noorderburen. In het Nederlandse Tiel gingen de Waaslanders met 2-1 onderuit tegen ADO Den Haag. Beveren kwam in de eerste helft nochtans op voorsprong via (de jarige) Vukotic, maar na de rust scoorden Severina en Zwarts nog voor het nummer vier uit de Keuken Kampioen Divisie.

En ook Club NXT speelde een derby der Lage Landen en de jonge Bruggelingen beleefden een gelijkaardig scenario als SK Beveren. Engels bracht Club NXT op voorsprong tegen Jong PSV, maar nadien gingen de jonge Eindhovenaren op en over Club NXT. Uiteindelijk stond er na 120 minuten een 1-2 eindstand op het bord.