Deze celebs springen in de bres voor het milieu

Films | De opwarming van de aarde houdt ons allemaal bezig. Ook filmsterren liggen wakker van de toekomst van onze planeet en daarom staken enkele van hen alvast de handen uit de mouwen. Wie dat zijn, lees je hier.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Leonardo DiCaprio

De Amerikaanse acteur Leonardo DiCaprio is bij het grote publiek vooral bekend om zijn rollen in films zoals ‘Titanic’(1997), ‘Gangs of New York’ (2002), ‘The Great Gatsby’ (2013), ’Inception’ (2010), ‘The Revenant’ (2015) en ‘The Wolf of Wall Street’ (2013). Maar tussen al die filmprojecten door houdt de man zich ook bezig met de klimaatproblematiek. De man stampte in 1998 een eigen stichting uit de grond die klimaatproblematiek aan de kaak moest helpen stellen en hielp sindsdien aan de realisatie van heel wat spraakmakende natuurdocumentaires waarvan ‘Before The Flood’ uit 2016 de bekendste is. In 2021 speelde DiCaprio ook mee in de satirische komedie ‘Don’t Look Up’ waarin hij als wetenschapper samen met zijn collega (Jennifer Lawrence) het einde van de aarde voorspelt.

Ontdek ‘Don't Look Up’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Cate Blanchett

De Australische actrice Cate Blanchett treedt steeds vaker op het voorplan als het op milieuproblematiek en klimaat aankomt. Zij en haar man hielpen mee om de Sydney Theater Company milieuvriendelijker te maken en investeerden elk een grote som geld om op de vele daken van de gebouwen van deze organisatie zonnepanelen te installeren. Ze zorgden er ook voor dat een van de gebouwen van de Sydney Theater Company regenwater kan opvangen en hergebruiken. Blanchett en haar man zijn op die manier heuse pioniers in de theaterwereld. De Australische actrice riep begin dit jaar ook een podcast in het leven, genaamd ‘Climate Of Change’. Daarin bekijkt ze samen met milieuactivist Danny Kennedy welke oplossingen er in de maak zijn voor de meest prangende milieuproblemen.

Beyoncé

De Amerikaanse superster Beyoncé heeft wereldwijd miljoenen fans en die probeert ze op allerhande mogelijke manieren te sensibiliseren. Ze maakt op sociale media reclame voor een vegan lifestyle, spreekt zich samen met manlief Jay-Z uit tegen de consumptie van vlees en investeert heel wat geld en middelen in voedselmerken die veganproducten op de markt brengen. Ze speecht bovendien regelmatig over de klimaatproblematiek en tracht met haar stichting BeyGOOD de gevolgen van klimaatopwarming in armere delen van de wereld zo goed mogelijk op te vangen. De leden van BeyGOOD worden ook aangemaand om minder plastic te consumeren, hun oude mobiele telefoons te recycleren en minder vlees te eten.

Brad Pitt

De Amerikaanse acteur Brad Pitt heeft heel wat ervaring met filantropie. Hij bezocht in het verleden enkele landen in Afrika nadat deze gebieden getroffen werden door allesverwoestende natuurrampen en bracht in zijn kielzog ook heel wat financiële steun op gang. In 2007 hield hij ook halt in New Orleans nadat de toenmalige orkaan Katrina er lelijk huis had gehouden. Pitt nam toen de taak op zich om mee te helpen aan de heropbouw van het getroffen gebied en dat op een ecologische wijze. De man doneert elk jaar ook heel wat geld aan milieuorganisaties en staat in groene kringen dan ook bekend als een gulle weldoener.

Mark Ruffalo

Deze acteur die bekend is uit ‘The Avengers, ‘Now You See Me’, ‘Spotlight’ en ‘Zodiac’ duikt regelmatig op tijdens protesten ter bescherming van het milieu. Hij heeft het samen met zijn medestanders voornamelijk gemunt op grote bedrijven die aan fracking willen doen. Dat is een manier van olie- en gaswinning uit de bodem die heel vervuilend is voor het milieu. In 2012 richtte hij The Solutions Project op,  een non-profitorganisatie die Amerikaanse staten wil helpen om zo snel als mogelijk klimaatneutraal te worden op basis van wetenschappelijke data. In 2019 was Ruffalo te zien in ‘Dark Waters’, een film waarin de acteur een advocaat speelt die een enorme bodemverontreiniging op het spoor komt die werd veroorzaakt door het chemiebedrijf Dupont.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top