Beerschot haalt Oostenrijker (met adelbrieven) naar 't Kiel

Challenger Pro League | Beerschot VA heeft dinsdag de transfer van Luca Meisl officieel bekend gemaakt. De 23-jarige Oostenrijker komt transfervrij over van SV Ried en tekende een contract voor twee seizoenen (met optie voor nog een derde jaar).

Door Pickx

Deel dit nieuws

Meisl is een centrumverdediger die de voorbije jaren zo'n 80 wedstrijden speelde in de Oostenrijkse Bundesliga. De voorbije twee seizoenen deed hij dat voor SV Ried en tussen 2018 en 2020 verdedigde hij de kleuren van St. Polten.

Zijn grote debuut in de Oostenrijkse Bundesliga maakte hij evenwel voor Red Bull Salzburg; toen hij in de laatste match van het seizoen 2017-2018 mocht invallen tegen Austria Wien. De club pakte in dat jaar de Oostenrijkse titel waardoor Meisl die prijs dus ook al op z'n palmares heeft staan (met bijzonder beperkte bijdrage). Een jaar voordien won de verdediger - wél als titularis - de UEFA Youth League met RB Salzburg U19.

Nu gaat de voormalige jeugdinternational voor het eerst zijn geluk beproeven in het buitenland. “Luca stond al even op onze verlanglijst”, vertelt technisch manager Sander Van Praet op de officiële site van Beerschot. “Hij was bij ons al gekend voor we kozen voor coach Andreas Wieland. Na zijn aanstelling was de coach ook snel akkoord om Luca aan te trekken. Luca is opgegroeid met de speelstijl waar onze nieuwe coach voor staat. Hij heeft zijn jeugdopleiding genoten bij Red Bull Salzburg dat voor hetzelfde soort voetbal staat.”

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top