Krijgt Ronny Deila de trein van Standard eindelijk weer op de rails?

Sport |

Zal Standard na een ronduit rampzalig jaar onder het bewind van nieuwe coach Ronny Deila zijn tweede adem kunnen vinden en aan oude glorie herwinnen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Enkele maanden geleden sloot Standard een van de slechte seizoenen uit zijn clubgeschiedenis af met een troosteloze veertiende plaats. Enkel een kleine revolutie leek nog soelaas te kunnen bieden in de hoop op betere tijden in Luik. Dat is exact wat er gebeurde toen Bruno Venanzi de club verkocht aan de Amerikanen van 777 Partners. Een nieuwe trainer, een nieuwe staf en een nieuw management laten nu een nieuwe wind waaien aan de boorden van de Maas. De Rouches herbeginnen bijna vanaf 0. De tot CEO gepromoveerde Pierre Locht is een van de enige overlevenden van het Venanzi-tijdperk.

Strijden om Europa

Onder leiding van Ronny Deila hoopt Standard zijn gloriedagen te herbeleven. De Noorse trainer, die eerder aan het roer stond bij onder meer Celtic Glasgow en New York City, heeft in drie verschillende landen titels gepakt en kan prima referenties en goede resultaten voorleggen. Het is nu aan hem om terug winnaarsmentaliteit in zijn elftal te slijpen. Vorig jaar wonnen de Luikenaars namelijk amper negen van hun 34 competitiewedstrijden…

De nieuwe directie blaast voorlopig niet te hoog van de toren en blijft eerder voorzichtig in zijn uitspraken. Het eerste doel is om opnieuw in de linkertabelhelft te eindigen en op de ene of andere manier mee te strijden om een Europees ticket. Ondanks het feit dat het de spelers zeker niet aan intrinsieke kwaliteiten ontbreekt, vertoonden ze afgelopen seizoen toch flagrante tekortkomingen. Deila zal bijgevolg zeker niet in staat zijn om helemaal in zijn eentje de kentering in te zetten.

Fans opnieuw laten glimlachen

De fans wachten voorlopig op directe versterkingen. De recente komst van Noah Ohio van de Duitse topclub RB Leipzig temperde enigszins het ongeduld, maar is pas de eerste transfer aan ingaande zijde enkele dagen voor de competitiestart. Het zal dan ook nog een tijdje duren om een goed beeld te krijgen van de werkelijke kwaliteit van de ploeg.

Rome is niet op één dag gebouwd. Dat is ook de boodschap die Deila predikt. De Scandinaviër zal eerst proberen om de vlam weer aan te wakkeren. "Ik wil een spel produceren dat een glimlach tovert op de gezichten van de fans, ik wil ze weer trots maken", verklaarde hij bij zijn voorstelling. We zijn alvast benieuwd of hij die beloftevolle woorden effectief zal kunnen waarmaken…

Het programma van de eerste speeldag van de Jupiler Pro League op Eleven Sports:

Vrijdag 22 juli

  • Standard - KAA Gent (om 20u15 op Eleven Pro League 1)

Zaterdag 23 juli

  • Sporting Charleroi - KAS Eupen (om 15u30 op Eleven Pro League 1)
  • KV Kortrijk - OHL (om 17u55 op Eleven Pro League 1)
  • STVV - R. Union SG (om 20u25 op Eleven Pro League 1)

Zondag 24 juli

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top