Matthijs de Ligt op weg naar Bayern, Club Brugge aast op twee jonge talenten

Sport | De zomermaanden zijn synoniem met de zomermercato in de voetbalwereld, en met het WK in aantocht zou de komende transferperiode weleens een hele drukke kunnen worden. Proximus Pickx brengt je een dagelijkse update van de laatste transfers en geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bij Juventus is er veel beweging inzake transfers. Matthijs de Ligt trekt zo goed als zeker naar Bayern München, dat iets meer dan 80 miljoen euro op tafel zou leggen. De Nederlandse verdediger moet enkel de medische testen nog doorstaan en dan zou hij er voor vijf jaar gaan tekenen. Paulo Dybala nam eerder al afscheid van de Oude Dame, waar hij geen nieuw contract kreeg. De aanvaller gaat wellicht een zeer gevoelige transfer versieren, want hij is in gesprek met AS Roma. De Romeinen bieden hem een contract aan van drie jaar, waarbij hij jaarlijks 6 miljoen euro gaat opstrijken.

AC Milan maakte op zijn beurt bekend dat de 40-jarige Zlatan Ibrahimovic voor één jaar bijtekende. De Zweed is door een zware knieblessure nog tot eind 2022 onbeschikbaar.

Ronaldo terug naar Spanje?

Cristiano Ronaldo blijft ook een 'hot item' in de geruchtenmolen. Hij werd bij bijna elke Europese topclub genoemd, maar het Spaanse AS beweert dat Atlético Madrid een grote kanshebber is om CR7 aan te trekken. Atlético moet echter eerst een aantal spelers van de hand doen om loonbudget vrij te maken voor de aanvaller van Manchester United. 

Chelsea haalde afgelopen week Kalidou Koulibaly weg bij Napoli, maar Thomas Tuchel wil er nog defensieve versterking bij. The Blues proberen daarom Presnel Kimpembe weg te plukken bij PSG. Rivaal Arsenal zou dan weer op een zucht staan van de komst van Oleksandr Zinchenko. Volgens Sky Sports zal Arsenal de linksachter voor ongeveer 35 miljoen euro overnemen van Manchester City.

Saga van Nielsen is ten einde

Club Brugge heeft de komst van Casper Nielsen officieel afgerond. De Deense middenvelder komt voor ongeveer 5 miljoen euro over van Union SG en hij tekende tot medio 2026. Blauw-zwart praat ook nog verder met AC Milan, dat stevig doorduwt voor de transfer van Charles De Ketealere. Club moet een nieuwe aanvaller zoeken als het talent vertrekt en Het Nieuwsblad stelt dat Rasmus Höjlund, 19 jaar en actief bij Sturm Graz en Luiz Vaquez (21 jaar en spelend voor Boca Juniors) twee kandidaat-opvolgers zijn.

William Togui, de spits van KV Mechelen, gaat komend seizoen voor de Israëlische club Hapoel Jerusalem voetballen. Dat maakten de Maneblussers officieel bekend. De 25-jarige Togui staat sinds de zomer van 2018 onder contract bij KV Mechelen, voor wie hij 10 doelpunten maakte in 40 wedstrijden. Hij werd eerder al uitgeleend aan Esperance de Tunis en RWDM.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top