Red Flames mogen geloven in hun kansen tegen Italië

Sport |

Ondanks hun nederlagen tegen Frankrijk en slechts één punt in het klassement, hebben zowel België als Italië nog steeds een kans om tot de kwartfinales door te stoten. Voor onze Red Flames zijn er genoeg redenen om in dat scenario te geloven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het parcours van België en Italië is sinds het begin van dit EK bijna identiek. Beide landen speelden gelijk tegen IJsland en verloren tegen Frankrijk. Het enige verschil is dat onze Flames slechts met 2-1 verloren van de Fransen, terwijl de Italianen hun wedstrijd afsloten met een verpletterende 5-1-nederlaag.

De Belgen en de Italianen zitten bij manier van spreken dus in hetzelfde schuitje, of bijna toch. Om zich te kwalificeren, moeten ze winnen en gokken op een gelijkspel of nederlaag van IJsland tegen Frankrijk. Maar een allesbehalve onrealistisch scenario is ook mogelijk: IJsland verliest en België en Italië spelen gelijk. Hierdoor zouden de drie ploegen evenveel punten hebben, namelijk twee, en zou het doelsaldo beslissen wie als tweede eindigt en dus doorstoot. Een nederlaag met meer dan een doelpunt verschil van IJsland tegen Frankrijk zou dan in het voordeel van de Red Flames zijn.

Italiaanse verdediging niet onberispelijk

Om alle rekenoefeningen te vermijden, doen de Red Flames er het best aan om te winnen en te hopen dat IJsland niet wint. Dat zou het eenvoudigste scenario zijn. En Italië verslaan moet kunnen. Tegen Frankrijk waren de Italianen bijzonder zwak in de verdediging, zoals blijkt uit de vijf doelpunten die ze tegen kregen. De Flames zullen hier hun voordeel uit moeten halen.

Aan de andere kant toonden de Flames dat ze achterin solide zijn, vooral dankzij Nicky Evrard. De Belgische doelvrouw stond zowel tegen IJsland als tegen Frankrijk puik te keepen en hield twee strafschoppen tegen. Zij zou wel eens een sleutelrol kunnen spelen in de zoektocht van het team naar drie punten.

Allebei geen stevig aanvallend blok

Als België defensief het voordeel heeft, is het evenwichtiger wat de aanval betreft. Beide landen hebben in twee wedstrijden slechts twee keer gescoord, maar de wedstrijd tegen het stugge IJsland toonde ook wel aan dat de Italianen moeilijk tot scoren toekomen. In de tweede helft wisten zij, ondanks 22 schoten (waarvan 8 op doel), slechts één doelpunt te maken.

De Flames, die ook tegen wervelwind Frankrijk offensief niet zo veel voorstelde (1 schot op doel, 1 doelpunt), hadden het tegen IJsland ook moeilijk om kansen af te dwingen: slechts 1 doelpunt gescoord en 8 schoten op doel (11 schoten in totaal). Het verschil in deze wedstrijd tussen België en Italië, die allebei van de kwartfinales dromen, zal waarschijnlijk hier liggen. Efficiëntie in de afwerking zal de sleutel zijn voor het winnende team.

Volg deze maandag 18 juli vanaf 20u35 de voorbeschouwing en aansluitend om 21u de partij van de Red Flames tegen Italië op Canvas, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top