IEM Cologne: FaZe en NAVI klaar voor herhaling van Majorfinale

Esports |

Zoals verwacht hebben de twee titanen van CS:GO de finale van IEM Cologne 2022 bereikt. FaZe Clan en NAVI schakelden respectievelijk Movistar Riders en Astralis uit en zullen het zondagnamiddag tegen elkaar opnemen in de Lanxess Arena.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het beslissende duel van IEM Cologne 2022 krijgt een affiche waar iedere CS:GO-fan stiekem van gedroomd heeft. Ondanks stevig verweer van Astralis en Movistar Riders, hebben NAVI en FaZe Clan zich geplaatst voor de grote finale in de kathedraal van Counter-Strike. 

NAVI krijgt dus de kans om de verloren finale van de PGL Major in Antwerpen uit te wissen. En de spelers van de Oekraïense organisatie lijken in topvorm te zijn. s1mple & co. leken 

op Nuke volledig op hun gemak, tegen een Astralis dat op geen enkel ogenblik kans maakte op de overwinning. Met een 16-8 op zak trok NAVI naar Nuke.

Die tweede en laatste map werd heel wat spannender. De Denen herpakten zich goed en stonden na de eerste helft 12-3 voor. Maar NAVI is nooit uitgeteld, en dankzij een uitmuntende prestatie van b1t dwong het Russisch-Oekraïense roster overtime af. Astralis was mentaal verslagen en werd met 19-17 naar huis gestuurd.

Niet veel later begonnen FaZe Clan en Movistar Riders aan de tweede halve finale. De Majorkampioenen hadden weinig moeite met hun tegenstanders, en maakten met 16-12 en 16-9 een einde aan het Spaanse sprookje. De Riders kunnen terugblikken op een prachtige prestatie in Keulen, waar ze onder meer G2 Esports en Team Vitality uitschakelden. 

Het laatste woord is dus aan de twee teams die in 2022 de scene gedomineerd hebben. Zet FaZe Clan na IEM Katowice en ESL Pro League 15 opnieuw een stap dichter richting de  miljoen dollar van de Intel Grand Slam? Of kan NAVI na de verloren Majorfinale in Antwerpen revanche nemen en de titel van beste team ter wereld heroveren? 

Het antwoord ontdek je op zondag vanaf 15u50, live op Proximus Esports en op tv op Pickx Live!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top