Spanning en sensatie tijdens het komende motorsportweekend

Auto-moto | Diit weekend zullen er weer heel wat auto’s en motoren door Europese bochten scheuren. Wat dacht je bijvoorbeeld van de veertiende manche van het motorcrosskampioenschap, de voorlaatste etappe van de eTCR, de zesde rit van de WTCR en de vijfde ronde van de Porsche Supercup? Spanning en sensatie verzekerd!

Door Proximus

Deel dit nieuws

MXGP

Op zondag 24 juli vindt in het Belgische Lommel de veertiende manche van het MXGP-kampioenschap plaats. Drievoudig wereldkampioen Tim Gajser staat momenteel op kop van het klassement met 535 punten en de Sloveen zal in Limburg proberen om nog een grotere kloof te slaan ten opzichte van zijn concurrenten dan er nu al is.

De kloof bedraagt momenteel 125 punten want de tweede in de stand, Spanjaard Jorge Prado Garcia, heeft er 410. Op de derde plaats van het MXGP-klassement prijkt Zwitser Jeremy Seewer met 405 punten. Onze landgenoot Jeremy Van Horebeek rijdt zondag een thuismatch en staat momenteel op de tiende plaats met 229 punten. Hopelijk kan hij de nodige punten sprokkelen om verder op te schuiven.

Bekijk de veertiende manche van het MXGP-kampioenschap op zondag 24 juli om 12u00 op Eurosport 2 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

eTCR

Twee weken nadat de eTCR-karavaan halt heeft gehouden op het circuit van Zolder, zet de organisatie haar tenten op in Rome. Daar zal drie dagen lang geraced worden op het 4 kilometer lange Vallelunga-circuit. Fransman Adrien Tambay staat momenteel op kop van het klassement met 363 punten en is zinnens om zijn voorsprong verder uit te breiden. Op de tweede plaats prijkt de Zweed Mattias Ekström met 342 punten, gevolgd door onze landgenoot Maxime Martin met 300 punten. Wil Martin Tambay naar de kroon steken, dan moet hij komend weekend een dijk van een prestatie neerzetten. Wij geloven er alvast in!

Bekijk de voorlaatste ronde van het eTCR-kampioenschap op zaterdag 23 juli om 12u15 op Eurosport 2 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

WTCR

De racepiloten van de eTCR zullen dat weekend ook de motoren van tientallen WTCR-bolides horen want de WTCR-organisatie zakt dan ook af naar het Vallelunga-circuit en dat voor de zesde manche van het kampioenschap. Momenteel staat Spanjaard Mikel Azcona op kop van het klassement, gevolgd door Uruguayaan Santiago Urrutia. De Fransman Yann Erlacher staat op plaats drie. Onze landgenoot Gilles Magnus staat momenteel op de zesde plaats en zal proberen de top 5 binnen te sluipen.

Bekijk de zesde manche van het WTCR-kampioenschap op zaterdag 23 juli op Eurosport 1 om 14u00 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Porsche Supercup

Van 22 tot en met 24 juli gaat in het Zuid-Franse stadje Le Castelet de vijfde ronde van de Porsche Supercup van start. De Nederlander Larry ten Voorde zal daar proberen zijn nummer 1-positie vast te houden en indien mogelijk te verstevigen. Hij wordt op de voet gevolgd door de Luxemburger Dylan Pereira met 39 punten en daarna Duitser Laurin Heinrich met 31 punten. Het is goed mogelijk dat de stand er na dit weekend helemaal anders zal uitzien want het puntenverschil tussen de derde en de vijfde in de stand bedraagt amper twee punten.

Bekijk de vijfde ronde van de Porsche Supercup op zondag 24 juli op Eurosport 1 om 12u00 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top