Oefenduels 1B: net geen stunt voor Lommel; vlotte zege voor Deinze; brilscore bij RWDM

Sport | Woensdag kwamen er vier Challenger Pro League-teams in actie. Lommel had de moeilijkste tegenstander met de Franse topklasser Stade Reims; maar het was toch SL16 FC dat - tegen de minste tegenstander - het matigste resultaat liet noteren.

Lommel SK speelde in Temse tegen de Franse eersteklasser Stade Reims. De Limburgers kwamen al snel op voorsprong via Talvitie, maar na de pauze konden Rode Duivel Faes en zijn ploegmakkers de scheve situatie toch nog rechttrekken. Abdelhamid en Adeline scoorden in het laatste halfuur van de match en bezorgden Reims zo toch nog een nipte 1-2 overwinning.

RWDM boekte een degelijk 0-0 gelijkspel tegen KV Mechelen. Een matige eerste helft werd enkel opgeschrikt door een forse tackle van Vorogovskiy; die blijf mocht zijn met een gele kaart. Ook na de pauze waren kansen schaars. Hazard mocht wel een keertje vrij op Thoelen afgaan, maar bleef niet koel genoeg. Aan de overkant moest Defourny alles uit de kast halen om een uithaal van Schoofs te blocken. Maar scoren lukte dus voor geen van beide teams.

SK Deinze vond wel vlot de netten in haar oefenpot tegen Jong Utrecht. Nieuwkomer Carcela scoorde 2x en ook De Belder pikte (vanaf de strafschopstip) een doelpuntje mee. Alle doelpunten vielen in de tweede helft.

SL16 FC maakte geen goede beurt in haar eerste oefenduel. De beloften van Standard gingen met 3-1 ten onder bij eerstenationaler CS Wezet. Coach Laumann zat voor het eerst op de bank en besefte meteen dat er nog wel heel wat werk aan de winkel is om zijn team klaar te krijgen voor de start van de Challenger Pro League.