LCS: TSM-roster wordt grondig door elkaar geschud

Esports | Het roster van TSM in de LCS ziet er vanaf nu helemaal anders uit. De Amerikaanse organisatie kondigde deze week de komst van drie nieuwe spelers aan in de basisopstelling. Huni stopt met spelen en zal vanaf nu helpen met coachen, Tactical en Mia verhuizen naar het academy team.

Door Proximus

Deel dit nieuws

TSM fans hebben deze week heel wat nieuws te verwerken gekregen. Zowel het team dat meestrijdt in de LCS als het academy team ondergingen grote veranderingen. Te beginnen met het pensioen van Huni. De veteraan van de toplane heeft zijn carrière als speler stopgezet vanwege aanhoudende polsblessures. Hij zal wel actief blijven binnen de organisatie, als lid van het coaching team.

Niet veel later werd aangekondigd dat er nog twee spelers het basisroster zullen verlaten. Zowel Tactical als Mia verhuizen naar het academy team. De zwakke prestaties van de voormalige ADC zijn niet de enige reden achter zijn vertrek, ook persoonlijke redenen zouden meespelen. De support krijgt dan weer tijd om zijn vertrouwen op te krikken bij de jeugd.

Het nieuwe roster van TSM zal dus draaien rond de twee overgebleven spelers van het roster, de jungler Spica en midlaner Maple. Het duo krijgt versterking van twee leden van TSM Academy: toplaner S0ul en ADC Instinct. De vijfde speler komt over van het Golden Guardians Academy team. Support Chime zal aan de zijde van Instinct strijden in de bottom lane.

Deze transfers betekenen uiteraard ook dat er twee spelers verdwijnen uit het Academy team. Het gaat over Hyper en Shenyi. Zowel de Amerikaan als de Chinees konden de verwachtingen van de organisatie niet waarmaken, en mogen dus vertrekken.

De wijzigingen aan het roster waren nodig, want TSM staat momenteel op de voorlaatste plaats in de groepsfase van de LCS Summer Split, met twee zeges en vijf nederlagen. TSM Academy doet nog slechter met een laatste plaats in de Academy League. Het nieuwe roster zal zaterdag debuteren in de LCS tegen Cloud9.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top