Ex-CS:GO speler Shroud maakt comeback op VALORANT

Nieuws | De bekende Amerikaanse streamer en voormalige professionele CS:GO-speler Shroud heeft aangekondigd dat hij opnieuw zal deelnemen aan esports. Niet op de FPS van Valve, maar wel op VALORANT, als lid van de organisatie Sentinels.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De populaire streamer Michael “shroud” Grzesiek heeft recent aangekondigd dat hij zijn comeback zal maken in de esportswereld. De Canadees maakt vanaf nu deel uit van het VALORANT-team van Sentinels, een van de bekendste teams op het Amerikaanse continent, en zal de plaats van SicK innemen.

De Canadese speler heeft een rijkgevulde carrière achter de rug. shroud speelde van  2014 tot 2017 voor Cloud9 op CS:GO en won heel wat toernooien, waaronder het vierde seizoen van de ESL Pro League. In 2018 kondigde hij zijn afscheid aan van de esport, om zich volledig te richten op zijn streamingcarrière.

En die keuze heeft de speler geen windeieren gelegd. De Canadees groeide al snel uit tot een van de populairste streamers op Twitch en verdiende in zijn carrière al meer dan 10 miljoen dollar. Maar shroud verklaarde in het verleden al dat hij het competitieve aspect van gamen miste.

Hij keert dus terug naar het hoogste niveau op VALORANT, een van de meest gestreamde games op zijn kanaal. Sentinels hoopt dat het zo opnieuw de resultaten van 2021 kan evenaren, toen de organisatie de VCT Stage 2 Masters won. Sindsdien kon het roster geen noemenswaardige prijzen meer winnen.

Volgens shroud zelf was het een spontane beslissing. Hij koos VALORANT omdat het een nieuwe esport is. “Ik sta te popelen om opnieuw te concurreren, en VALORANT is iets nieuws. Ik wil zien hoe ik het er vanaf breng in iets nieuws, in plaats van terug te keren naar iets wat ik al ken.”

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top