Hugo Ekitike: nieuwe Franse goudhaantje en grof wild op de transfermarkt

Ligue 1 | Aanvaller Hugo Ekitike is grof wild op de transfermarkt deze zomer. Zowel Newcastle als Paris Saint-Germain trekken aan zijn mouw om de frontlinie te versterken. In Parijs zou hij de spitsbroeder van Kylian Mbappé kunnen worden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ekitike gooit als ploeggenoot van Wout Faes, Thomas Foket en Maxime Busi hoge ogen bij Stade de Reims. Hij beschikt over alle kwaliteiten die een moderne spits moet hebben en is dan ook een transfertarget voor Europese topclubs. Net als PSG houden ook Bayern München en Real Madrid de situatie van de beloftevolle spits nauwlettend in het oog. Vorig seizoen ontbolsterde hij in de Ligue 1 met 10 doelpunten en 4 assists in 24 optredens, waardoor hij klaar lijkt voor de volgende stap in zijn nog prille carrière.

Uitleenbeurt aan Vejle Boldkub

Geboren en getogen in Reims belandde hij op 11-jarige leeftijd bij de club en ondertekende er zijn eerste profcontract in juli 2020. Na zijn profdebuut enkele weken later, volgde in januari 2021 een uitleenbeurt aan het Deense Vejle Boldklub. Daar kon de belofte met Kameroense roots de nodige ervaring opdoen. "De Deense stijl is heel fysiek en ik moest me echt aanpassen. Ik heb er geleerd dat je geduldig moet zijn en dat je jezelf altijd eerst moet bewijzen vooraleer de beloning volgt", vertelde hij voor aanvang van het afgelopen seizoen aan de Franse sportkrant l'Equipe.

11 wedstrijden en 3 goals later keerde hij terug bij Reims om verder aan zijn ontwikkeling te werken. In enkele maanden tijd groeide hij uit tot titularis, ondanks dat zijn lichaam enkele aanhoudende kwaaltjes met zich meezeult. "Toch zou ik het voor geen goud willen veranderen. Ik ben snel en duelkrachtig, heb uithoudingsvermogen, ben technisch en heb ook een heel goed spelinzicht."

Atypisch profiel

Maar wat is nu de exacte reden dat de grote clubs in Europa hem het hof maken? "Spelers zoals hij zijn moeilijk te vinden. Het zijn spelers die de diepte zoeken en de verdedigers tegen hun doel laten verdedigen. Ze zijn ook in staat om een goede connectie te vormen met ondersteunende spelers dankzij een goed kopspel. Het betreft moderne spelersprofielen die het vermogen hebben de tegenstand uit te schakelen en ondanks hun lengte een hoge startsnelheid hebben. Dat maakt hen zeldzaam", analyseerde een scout uit de Ligue 1 bij l'Equipe.

Ekitike staat op een belangrijk punt in zijn carrière. Omwille van die reden neemt hij best grondig de tijd om zijn volgende bestemming uit te kiezen. Op die manier kan hij vermijden dat hij de volgende naam wordt op de lange lijst van beloftevolle voetballers die het nooit hebben weten waarmaken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top