Alderweireld heeft mondeling akkoord met Antwerp, Juventus officialiseert terugkeer Pogba

Sport | De zomermaanden zijn synoniem met de zomermercato in de voetbalwereld, en met het WK in aantocht zou de komende transferperiode weleens een hele drukke kunnen worden. Proximus Pickx brengt je een dagelijkse update van de laatste transfers en geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De terugkeer van Toby Alderweireld naar Antwerpen in de vorm van Royal Antwerp is zonder twijfel de transfer van de week, en misschien zelfs die van de zomermercato in de Jupiler Pro League. De Great Old maakte maandag bekend dat het een princiepsakkoord heeft bereikt met het Qatarese Al-Duhail om de Rode Duivel naar de Scheldestad te halen. Er ligt een overeenkomst voor drie seizoenen klaar op de Bosuil voor de 33-jarige verdediger, die in het verleden uitkwam voor onder meer Ajax, Altético Madrid en Tottenham Hotspur.

Verder in onze vaderlandse competitie staat Théo Bongonda op het punt om Racing Genk te verlaten. De Belgische Congolees zou op weg zijn naar Al-Ain in de Verenigde Arabische Emiraten. Daarnaast groeien ook de Noor Kristian Thorstvedt en het Italiaanse Sassuolo steeds verder naar elkaar toe. De Limburgers hebben met de 21-jarige aanvallende middenvelder Nicolas Castro van Newell's Old Boys de geknipte vervanger al in het vizier.

Serie A mag Paul Pogba opnieuw verwelkomen

De meest spraakmakende aanwinst van de dag komt naar alle waarschijnlijkheid uit de Serie A, waar een transfervrije Paul Pogba getekend heeft voor Juventus tot 2026. Het contract van de Franse international bij Manchester United liep af, waardoor hij na zes jaar zijn tweede passage bij de grootmacht uit Turijn kan aanvatten.

In de Ligue 1 is het dan weer lang niet zeker dat Amadou Onana volgend seizoen nog op de loonlijst van Rijsel zal staan. De Rode Duivel wordt nadrukkelijk het hof gemaakt door de Engelse subtopper West Ham. De Londenaren zouden volgens Eurosport al een tweede bod van 30 miljoen uitgebracht hebben op Onana. De Fransen anticipeerden reeds op een mogelijk vertrek door Rémy Cabella gratis op te pikken bij reeksgenoot Montpellier.

Ten slotte is de Italiaan Roberto De Zerbi ontslagen als coach van de Oekraïense topclub Shakhtar Donetsk, dat sinds de Russische inval in Oekraïne in een impasse verkeert. De Zerbi ligt evenwel goed in de markt en zou wel eens snel een nieuwe werkgever gevonden kunnen hebben.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top