Duitse dames willen met nieuwe generatie terug succes boeken

Sport | De Duitse dames waren een tijd onklopbaar in het internationale damesvoetbal. De afgelopen jaren hebben ze een stapje terug moeten zetten, maar er is een nieuwe generatie speelsters die Duitsland weer naar successen moet leiden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Duitsland werd in 2003 en 2007 wereldkampioen en het won in 1995, 1997, 2001, 2005, 2009 en 2013 het Europees kampioenschap. De afgelopen jaren hebben ze echter een stap moeten terugzettten en op het EK in 2017 was Denemarken te sterk, al wonnen ze in 2016 wel de Olympische spelen.

Hoge ambities

Bondscoach Sylvia Neid vertrok en nadien waren de passages van Steffi Jones en Hrost Hrubesch geen succes. Sinds 2019 is Martina Voss-Tecklenburg de bondscoach en Duitsland ging een andere weg in. Duitsland is momenteel de nummer vijf op de FIFA-ranking, maar ze trekken als outsider naar het EK.

De bondscoach gaat echter voor de eindzege. "Ja, we gaan vechten voor de titel. Als we goed starten, ben ik ervan overtuigd dat er veel mogelijk is. Ik geloof dat we tot veel in staat zijn", verklaarde ze onlangs in de Duitse pers.

Openen met een zege

Duitsland opent zijn EK met een wedstrijd tegen Denemarken. Ze willen revanche nemen voor de uitschakeling in 2017, maar het is vooral belangrijk om niet tweede te worden. In de volgende ronde wacht dan immers mogelijk een treffen met gastland Engeland of Noorwegen, en dat willen ze vermijden.

Duitsland heeft een jonge selectie. De helft van de selectie is jonger dan 25 jaar en één derde van de selectie is van de jaren 2000. Met Tabea Wassmuth (25, Wolfsburg), Lenna Oberdorf (20, Wolfsburg) en Klara Bühl (21, Bayern München) zijn een aantal speelsters klaar zijn om te schitteren op het EK. Zij krijgen de steun van de ervaren Alexandra Popp. De 31-jarige aanvalster heeft de meest selecties (114) en goals (54) achter haar naam staan. Zij moet de jonge garde Duitse vrouwen bij de hand nemen en naar nieuwe successen loodsen.

Bekijk Duitsland - Denemarken op vrijdag 8 juli vanaf 20u50 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top