Formule E, Superbike en MXGP: het motorsportprogramma van dit weekend

Auto-moto |

Nog steeds geen vakantie voor de motorsport in zomermaand juli, ook al is het programma van dit weekend misschien iets minder stevig dan gewoonlijk. Maar de fans van deze tak van de sport zullen hun hartje wel kunnen ophalen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Formule E

Na een manche in Marrakech begin juli steekt het Formule E-kampioenschap de Atlantische Oceaan over naar New York voor de 11e en 12e manche van het 16 manches tellende seizoen. Zoals je ziet, naderen we stilaan het einde van het seizoen en de beslissing in het kampioenschap is nog altijd niet gevallen. De Zwitser Edoardo Mortara, die in Marokko won, heeft de leiding in de WK-stand overgenomen. Mortara heeft 11 punten voorsprong op Jean-Eric Vergne en 14 punten op de Belg Stoffel Vandoorne, die de leiding verloor na een achtste plaats in Marrakech. Onder het toeziend oog van het Vrijheidsbeeld zullen de renners die op de wereldtitel mikken met andere woorden om kostbare punten strijden in dit Formule E-kampioenschap

De manches van het Formule E-kampioenschap in New York worden op zaterdag 16 en zondag 17 juli uitgezonden op Eurosport 1.


Superbike

Met bijna één raceweekend per maand zit de Superbike ondertussen aan zijn vijfde manche van dit seizoen dat met 12 afspraken op de kalender momenteel nog niet halverwege is. De Superbike-renstallen zullen dit weekend een stop maken in Engeland op Donington Park, gelegen in Castle Donington in het centrum van het koninkrijk. Vorig weekend in Italië won Alvaro Bautista beide reeksen. De Spanjaard heeft nu 36 punten voorsprong op zijn directe rivaal in het kampioenschap, Jonathan Rea. Maar de Brit zal erop gebrand zijn om te winnen en de achterstand op zijn rivaal in te halen.

Het vijfde weekend van SuperBike zal te volgen zijn op zaterdag 16 op Eurosport 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx..

MXGP

Terug van zijn trip naar Indonesië, zal het MXGP-kampioenschap dit weekend in Tsjechië plaatsvinden alvorens naar België te trekken. Voor deze 13de afspraak van het seizoen worden de motoren losgelaten op het circuit van Loket. Tim Gajser, de Sloveen met vier wereldtitels achter zijn naam, staat momenteel aan de leiding met meer dan 120 punten voorsprong op zijn naaste rivaal, de Spanjaard Jorge Prado. Onze landgenoot Jeremy Van Horebeek, hij staat momenteel 10de in de stand en hij was er net als de andere Belgen niet bij in Indonesië, hoopt zich alvast te herpakken voor hij op Belgische bodem gaat racen.

Het MXGP-kampioenschap is deze zondag 17 juli te volgen op Eurosport 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top