IEM Cologne: alle teams in Main Event zijn bekend

Esports | Terwijl het hoofdtoernooi vanmiddag van start gaat, werden gisteren de laatste vier plaatsen in de groepsfase uitgedeeld aan de ploegen die nog in de play-ins zaten. Team Vitality, Astralis, 00 Nation en MOUZ voegen zich zo bij de cast van de Intel Extreme Masters Cologne 2022.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het serieuze werk begint vandaag in Keulen, want gisteren werden de play-ins van IEM Cologne 2022 betwist. De wedstrijden in de loser bracket werden aan het eind van de avond afgewerkt, zodat er vier teams overbleven om door te gaan naar de volgende fase.

We beginnen met het Frans-Deense team Team Vitality, dat uiteindelijk zijn plaats veiligstelde na een wedstrijd tegen Sprout die nipter was dan verwacht. De wedstrijd werd in drie rondes beslecht (20-22; 16-11; 16-10), en die heeft de mannen van Dan "apEX" Madesclaire meer dan eens de stuipen op het lijf gejaagd. Team Vitality heeft nog nooit het Main Event van de competitie gemist, en 2022 is geen uitzondering.

Astralis, een andere vaste waarde van de competitie, zal ook aanwezig zijn in de kathedraal van Counter-Strike na een moeilijker kwalificatieparcours dan vooraf gedacht. Na een spannende wedstrijd (16-14; 13-16; 16-11) tegen BIG kregen de meervoudige Majorkampioenen eindelijk hun ticket.

De wedstrijd die de mensen echt enthousiast maakte was de Braziliaanse clasico tussen 00 Nation en Imperial. Een duel dat het 00 Nation-roster beheerste van begin tot eind, door de eerste twee maps van de Bo3 te winnen. Eindstand: 16-12; 16-12.

De laatste wedstrijd van deze play-in fase had weinig om het lijf. Het Chinese TYLOO Gaming kreeg een goed opgesteld MOUZ overhandigd. Het Aziatische roster was niet in staat de vuurkracht van de Duitse organisatie te bedwingen, en zo stootte MOUZ als laatste team door naar het hoofdtoernooi.

De groepsfase zal de teams de komende drie dagen bezighouden, voordat zes teams naar de play-offs en de kathedraal van Counter-Strike worden gestuurd. Alle info over IEM Cologne vind je op Proximus Esports!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top