Pickx @ the festival: Hamza, een vleugje veramerikaniseerde Franse rap live op Les Ardentes

Les Ardentes | Op donderdag 7 juli wordt de officiële aftrap van Les Ardentes gegeven! Een heleboel artiesten staat te popelen om Luik op zijn kop te zetten en een van hen is Hamza. De jonge Belgische rapper draagt met trots onze kleuren in de Franse rapscene. Proximus Pickx vertelt je waarom je hem vandaag wil gaan bekijken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hamza is altijd met muziek bezig geweest. Vanaf zijn 14de componeerde hij beats met vrienden in bands als Kilogramme Gang, waarvan hij de oprichter was. De groep ging uiteindelijk uit elkaar, waardoor de jonge Belg zijn kans schoon zag om solo te gaan met zijn eerste project, 'Recto Verso'. Dat is allemaal al van 2013 geleden en daarna was het even stil rond Hamza. Pas toen hij Dakose ontmoette, die zijn manager werd, begon de rapper opnieuw te componeren.

In 2015 bracht hij de mixtape 'H-24' uit, wat hem zijn eerste internationale erkenning opleverde. Alles kwam in een stroomversnelling en de rapper bleef produceren. Hij bracht 'Zombie Life' uit, daarna zijn EP 'New Casanova', en tenslotte zijn mixtape 'Santa Sauce'. In 2017 bracht hij verschillende singles uit, waaronder 'Godzilla', 'Destiny's Child', 'Vibes', 'Outta Control' en 'Focus'. Tracks die hem leidden tot de '1994' mixtape. 

Zijn eerste album, 'Paradise', kwam uit in 2019. Op de plaat werkte Hamza samen met artiesten als SCH (ook aanwezig op Les Ardentes deze donderdag!), Aya Nakamura en Christine and the Queens. Hetzelfde jaar bracht hij 'Santa Sauce 2' uit, een mixtape waarop hij samenwerkte met Damso, Koba LaD en Gambi: het lijdt geen twijfel dat hij zijn stempel heeft gedrukt op de Franse rap. Vorig jaar bracht hij zijn laatste album tot nu toe uit, '140 BPM 2'. Van het ene project naar het andere heeft hij zich sterk gevestigd als een referentie in de Franstalige rap. Hij staat er bekend als 'Saucegod' en brengt een frisse wind in het genre door het toevoegen van r&b-invloeden in ware Amerikaanse stijl. Qua sound, flow en teksten is de Belg dus duidelijk geïnspireerd door de sterren aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. 

Hamza is niet langer alleen de trots van België, hij is ook buiten de grenzen bekend. De muzikale cocktail die hij biedt, tussen een trap die Atlanta en Young Thug waardig is en een onstuimig vleugje dancehall, valt ver buiten België in de smaak. En dat tot groot genoegen van alle fans van rap, die hem vandaag toch op Les Ardentes kunnen gaan bewonderen.  

Alle informatie over en tickets voor Les Ardentes vind je hier.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top