Waarom Openda met RC Lens een zeer goede keuze maakte

Ligue 1 | Loïs Openda deed het vorig seizoen goed op huurbasis bij Vitesse, maar een terugkeer naar Club Brugge was geen optie voor hem. Blauw-zwart verkocht hem dan maar aan de Franse eersteklasser RC Lens, waar hij hoopt te schitteren in de Ligue 1.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Openda werd opgeleid bij Standard en Club Brugge, maar hij brak pas echt door in Nederland. Openda speelde een vijftigtal matchen voor Club Brugge, maar hij werd er nooit echt een vaste waarde. De Bruggelingen verhuurden hem twee seizoenen aan Vitesse en hij maakte indruk in de Eredivisie. De snelle aanvaller wist er in 88 wedstrijden 37 doelpunten te scoren, waarvan 24 tijdens het vorige seizoen. Mede daardoor werd hij door bondscoach Roberto Martinez opgeroepen voor de nationale ploeg, waar hij tijdens zijn eerste interland meteen wist te scoren tegen Polen.

Club Brugge-coach Carl Hoefkens had hem graag aan boord gehouden, maar Openda had zijn zinnen gezet op een definitief vertrek bij de Belgische landskampioen. RC Lens won het pleit en deze transfer kan wel eens heel interessant worden voor de speler.

Een betere competitie

RC Lens investeerde fors in Loïs Openda door maar liefst 10 miljoen euro op tafel te leggen. Openda zet zo een stap voorwaarts, want de Franse eerste klasse is van een hoger niveau dan de Belgische en Nederlandse hoogste afdelingen. In Frankrijk hoopt Openda de volgende stap voorwaarts te zetten in zijn carrière.

De Ligue 1 is dus een stap hogerop, maar La Liga of de Premier League is van een nog hoger niveau. De Franse eerste klasse hangt inzake niveau tussen de Jupiler Pro League en de Premier League in. Openda kan zich in Frankrijk meten met de verdedigers van topclubs als PSG, Olympique Lyon, Olympique Marseille en AS Monaco. Als hij daar een nog betere spits kan worden, mag hij dromen van een overstap naar La Liga of de Premier League.

De ideale tussenstap

Openda lijkt met RC Lens ook de ideale club te hebben gekozen. Doordat de Fransen ruim 10 miljoen euro op tafel leggen, lijkt het nu al een zekerheid te zijn dat de Belgische aanvaller aan het seizoen zal beginnen als basisspeler. Openda zal door het hoge prijskaartje uiteraard ook meteen moeten presteren, want de verwachtingen liggen ook hoog. Lens had nood aan een spits met het profiel van Openda sinds het vertrek van Arnaud Kalimuendo, die na een uitleenbeurt terugkeerde naar PSG.

Lens eindigde vorig seizoen op een zevende plaats en wil dit seizoen bevestigen. Openda zal zich wellicht snel aanpassen aan Lens, dat niet al te ver ligt van zijn thuisstad Luik. Openda lijkt dus een goede keuze te hebben gemaakt met zijn overstap naar RC Lens, maar de waarheid ligt uiteraard op het veld.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top