Hamza Mendyl ruilt Schalke 04 voor OH Leuven, AC Milan officialiseert komst Divock Origi en Christophe Galtier is nieuwe trainer PSG

Sport | De zomermaanden zijn synoniem met de zomermercato in de voetbalwereld, en met het WK in aantocht zou de komende transferperiode weleens een hele drukke kunnen worden. Proximus Pickx brengt je een dagelijkse update van de laatste transfers en geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de Jupiler Pro League viel er dinsdag transfernieuws te rapen aan Den Dreef bij OH Leuven. De Marokkaanse international Hamza Mendyl komt namelijk de gelederen versterken in de Dijlestad. De 24-jarige linksachter verlaat het Duitse Schalke 04 en zette zijn krabbel onder een verbintenis voor de komende drie seizoenen.

Een niveau lager, in de Challenger Pro League, verzekerde RWDM Molenbeek zich op definitieve basis van Thomas Ephestion. De 27-jarige middenvelder werd de afgelopen jaren al gehuurd van promovendus Westerlo en ligt voortaan onder contract bij de Brusselse tweedeklasser. 

Ook Cercle Brugge stelde met Ayase Ueda een nieuwe speler voor met het oog op de komende vier seizoenen. De 23-jarige Japanner streek maandagavond neer bij de Vereniging. Westerlo haalde op zijn beurt de 19-jarige Amerikaan Griffin Yow naar de Kempen.

Galtier nieuwe coach PSG, Origi officieel naar AC Milan

In het buitenland was er aan transfernieuws evenmin een gebrek. De trainerswissel bij Paris Saint-Germain was zonder twijfel het meest opmerkelijke nieuws van de dag. De Argentijn Mauricio Pochettino werd eerst bedankt voor bewezen diensten in de Franse hoofdstad. Niet veel later maakten de Parijzenaars de komst van de Fransman Christophe Galtier wereldkundig. Die gooide twee seizoenen geleden hoge ogen bij Rijsel door ten koste van PSG de landstitel te veroveren. Afgelopen voetbaljaargang coachte hij Nice.

Op spelersvlak officialiseerde de Italiaanse landskampioen AC Milan de langverwachte transfer van Divock Origi. De Belg, die voor vier jaar naar San Siro trekt, trok de deur bij Liverpool achter zich dicht. Hij won op Anfield alles wat er te winnen viel en had een belangrijk aandeel in de laatste Champions League-triomf van de Reds.

Verder lokte Erik ten Hag de 22-jarige flankverdediger Tyrell Malacia van Feyenoord naar Manchester United. Malacia ondertekende een vierjarige overeenkomst op Old Trafford, met optie op nog een bijkomend jaar. Man Utd zou zo'n 17 miljoen euro neertellen voor de beloftevolle Nederlander.

PSV Eindhoven zwaaide de Japanse international Ritsu Doan dan weer uit richting de Duitse eersteklasser Freiburg. Met de overgang van de 24-jarige aanvallende middenvelder zou een slordige 8,5 miljoen euro gemoeid zijn. 

Daarnaast kondigde het AS Roma van trainer José Mourinho een nieuwe speler aan. De Turkse international Zeki Celik ruilt namelijk Rijsel in voor AS Roma. De 25-jarige rechterflankverdediger stond sinds 2018 op de loonlijst bij de Franse eersteklasser en gaat nu een vierjarig avontuur aan in de Italiaanse hoofdstad.

Ten slotte meldde Schalke 04 naast uitgaand ook inkomend transfernieuws. De club uit Gelsenkirchen lijfde de transfervrije Japanner Maya Yoshida in. De 33-jarige centrale verdediger zag zijn contract bij Sampdoria niet verlengd worden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top