LEC: Fnatic en Rogue mee aan de leiding

Nieuws | De strijd gaat verder in onze Europese League of Legend-competitie. Na drie weken staat EXCEL verrassend genoeg nog steeds op de eerste plaats. Maar die moeten ze nu delen met Fnatic en Rogue. Beide teams hebben goed genoeg gepresteerd voor een plaats in de top drie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dit was het laatste competitieweekend in de LEC, de top van het Europese League of Legends-circuit, voor een korte pauze voor de teams en organisatoren. Tijdens het derde weekend van het reguliere seizoen zetten enkele onverwachte trends zich voort. EXCEL behield bijvoorbeeld zijn pole position in het klassement.

Op zaterdag behaalde het team van support Mikyx een gemakkelijke overwinning tegen Team BDS van Adam. Hoewel een dergelijk resultaat te verwachten was, kreeg EXCEL zo de kans om de nederlaag van de dag ervoor van zich af te schudden. De Engelse organisatie leverde namelijk een goed gevecht tegen Rogue, maar verloor een teamfight om Baron Nashor. Rogue deed die overwinning de volgende dag nog eens over tegen SK Gaming. Dat team was verzwakt door de afwezigheid van ADC Jezu. De zege van Rogue betekende de tweede opeenvolgende ongeslagen week voor het team van midlaner Larssen.

Het andere team met een uitstekende derde week is Fnatic! Op vrijdag had het door Upset geleide team geen moeite om Astralis te verslaan, dat voor het eerst dit seizoen een weekend zonder overwinning afsloot. Maar de wedstrijd waar iedereen op zat te wachten was ongetwijfeld de befaamde clasico tussen Fnatic en G2 Esports.

Dankzij hoge druk van Wunder en Razork bovenaan de map kon Fnatic in het begin van de match de leiding nemen. G2 Esports leek moeite te hebben met die achterstand, begon meer en meer fouten te maken en kwam rond de 20 minuten uit op 4000 goud. Na een half uur brak Fnatic een eerste keer door in de basis van de tegenstander, en beëindigde een paar minuten later de clasico na een briljant geleid teamfight.

Het was een zware week voor de kampioenen van de Spring Split 2022, die twee opeenvolgende nederlagen leden. De dag voordien werden de ninja's verslagen door MAD Lions met de Belg Nisqy. MAD Lions zorgde daarna tegen Misfits voor een van de grootste throws van dit seizoen. Terwijl de Lions het begin van het spel volledig domineerden, beten Kaiser en zijn troepen verschillende keren hun tanden stuk op de opstelling van Misfits. Beetje bij beetje verloren ze hun voordeel, en lieten de konijnen uiteindelijk winnen. De bijen van Team Vitality komen dan weer langzaam op toerental: het team beëindigde de week met een dubbele zege.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top