‘Walking On Sunshine’ op VTM 3: hoe zou het nog zijn met ‘X Factor’-winnares Leona Lewis?

Muziek | Zestien jaar geleden won Leona Lewis de talentenjacht ‘The X Factor’ op de Britse tv. Vanavond is ze op VTM 3 te bewonderen in de romantische musicalfilm ‘Walking On Sunshine’ uit 2014. Hoe zou het anno 2022 nog zijn met de Britse zangeres, die wereldwijd meer dan 35 miljoen platen verkocht?

Door Pickx

Deel dit nieuws

In 2006 won Leona Lewis het Britse tv-programma ‘The X Factor’. Haar debuutsingle verkocht 82.000 exemplaren op één dag. Haar debuutalbum ‘Spirit’ ging op de dag van de release 130.000 keer over de toonbank in Engeland: het snelst verkopende debuutalbum sinds zijn verschijning en het op drie na bestverkopende debuutalbum in de Britse muziekgeschiedenis.

In 2010 zong Lewis mee op een single ten voordele van de slachtoffers van de verwoestende aardbeving in Haïti, net als Mariah Carey, Susan Boyle, Rod Stewart, Kylie Minogue en James Blunt.

Intussen heeft ze vijf studioalbums op haar naam staan, haar jongste verscheen in 2015. In 2014 bracht ze het Britse volkslied ‘God Save the Queen’ ten gehore tijdens de FA Cup Final. Datzelfde jaar verscheen Lewis als speciale gast tijdens het concert van Taylor Swifts ‘The 1989 World Tour’ in Nashville, waar het tweetal ‘Bleeding Love’ als duet ten gehore bracht.

Acteercarrière

Vanaf 2014 bouwde Lewis een carrière als actrice uit: zo verscheen ze in de bijrol van Elena in de op de jaren 80 geïnspireerde musicalfilm ‘Walking On Sunshine’ en maakte ze haar Broadway-debuut als Grizabella in de reprise van Andrew Lloyd Webbers musical ‘Cats’ in juli 2016. In 2018 werd ze gecast in de terugkerende rol van Amber Hall in de tv-serie ‘The Oath’. Lewis was ook te zien als jurylid in de Britse tv-serie ‘The X Factor: The Band’.

In december 2020 was Lewis nog samen met Smokey Robinson, Tori Kelly en Sam Fischer te horen op een cover van ‘What The World Needs Now’, waarvan de opbrengst naar het Amerikaanse Rode Kruis ging.

Vorig jaar kondigde Lewis aan dat ze als jurylid zou aantreden in de Paramount+-serie ‘Queen of the Universe’. Na het eerste seizoen werd ze vervangen door Mel B. In november 2021 bracht Lewis nog het nummer ‘Kiss Me It’s Christmas’ uit, featuring Ne-Yo. Ze trad op tijdens het ‘Royal Carols: Together at Christmas’-concert in Westminster Abbey, met Catherine Middleton, de vrouw van prins William, als gastvrouw. Het evenement bracht hulde aan de helden en vrijwilligers van de coronacrisis.

De voorbije maanden verscheen ze vooral in de roddelpers met haar zwangerschap en bolle buik. Ze verwacht later deze zomer haar eerste kind met haar man, choreograaf Dennis Jauch. Het koppel woont in de Hollywood Hills in Los Angeles. Na tien jaar daten stapte het paar in 2019 in het huwelijksbootje in Toscane.

Bekijk ‘Walking On Sunshine’ vanavond om 20u35 op VTM 3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top